23 / 04 / 2024

Pendik Velibaba'ya tapu müjdesi!

Pendik Velibaba'ya tapu müjdesi!

Pendik Belediyesinin imar uygulama çalışmaları, bir mahallenin daha yüzü gülüyor. Velibaba  Mahallesi’nde 2 bin 150 hak sahibini tapu sahibi yapacak imar uygulama çalışması, İBB onayından geçti.




Uzun yıllardan beri imar sorunu yaşanan Velibaba 2. Bölge yakında tapularına kavuşuyor. Pendik Belediyesinin 119 hektarlık alanda yürüttüğü imar uygulama çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre, 306 adet kadastral parselde işlemin yapıldığı imar uygulaması, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de onayından geçti. Kentsel dönüşüm modeli esas alınarak hazırlanan imar uygulama haritaları, 22 Aralık-22 Ocak tarihleri arası yani 1 ay süreyle askıya çıktı. 

 

Hak sahipleri Pendik Belediyesi Merkez Bina 3. Kat Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde  veya Velibaba Mahalle Muhtarlığında Askı Paftasını inceleyebilecek. Askı sürecinde talebi veya itirazı bulunan vatandaşlar dilekçeyle başvuru yapabilecek, uygun olduğuna karar verilen taleplerde ise düzeltme işlemleri uygulanacak. 

2 bin 150 hak sahibine tapu 

3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi çerçevesinde gerçekleştirilen imar uygulamasının resmi askı işlemleri tamamlandıktan sonra imar uygulama dosyası tescil ve tapulama işlemlerinin yapılabilmesi için önce Pendik Kadastro Müdürlüğüne ve sonrasında Tapu Müdürlüğüne gönderilecek. İşlemler tamamlandığında bölgenin  imar tapuları, Pendik Belediyesi tarafından hak sahiplerine verilecek.


Geri Dön