19 / 04 / 2024

Pendik Belediyesi bu yıl 4 bin hak sahibine tapu müjdesi verdi!

Pendik Belediyesi bu yıl 4 bin hak sahibine tapu müjdesi verdi!

Pendik’te kentsel dönüşümün altyapısını oluşturmak ve şehrin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak üzere çalışmalarına büyük bir hızla devam eden Pendik Belediyesi, bu yıl 12 imar uygulamasını tescil ettirerek 3.993 hak sahibine tapu müjdesi verdi.




Pendik’te kentsel dönüşümün altyapısını oluşturmak ve şehrin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak üzere çalışmalarına büyük bir hızla devam eden Pendik Belediyesi,  bu yıl 12 imar uygulamasını tescil ettirerek 3.993 hak sahibine tapu müjdesi verdi.


1987 yılında Kartal’dan ayrılarak müstakil ilçe olan Pendik, son yıllarda hızlı bir imar sürecine girdi.  Gecekondu ve imar bakımından İstanbul’un en sorunlu bölgelerinden biri olan Pendik’te  bugüne kadar tamamlanan imar uygulama sayısı 217’ye ulaştı.   2014 ve 2015 yıllarında toplamda 19 imar planı tescil edildi. Bu yıl ise 12 imar uygulama çalışması daha tescil edilerek tapu aşamasına geldi.


İmar’ın yüzde 80’i tamamlandı


Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, zorlu ve özverili bir süreç sonunda İstanbul’un en büyük ve sorunlu alanlarından biri olan Pendik’in imar konusunda sorunlarının tek tek çözüldüğünü belirterek “Hem çok malikin bulunduğu hem de karmaşık ve duruma göre farklılıklar gösteren birçok alanda mülkiyet sorununu başarıyla çözüme kavuşturduk. Bugün imar alanında geldiğimiz noktada yüzde 80'ini bitirmiş durumdayız.  Kentte parsel bazlı dönüşümün önünü açtık.Yakında Taşlıbayır, Velibaba ve Sülüntepe gibi büyük parseller de tescil edilince bu oran yüzde 95’e çıkacak.”  dedi. 


Son 7 yılda 30 bine yakın tapu


Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin döneminde tescil edilen imar uygulama sayısı 69, uygulamaların toplam alanı 620 Hektar ve dağıtılan tapu sayısı da 28.859 adede ulaştı. 


2016’da 12 yer imara kavuştu      


Bu yıl toplamda 35 hektarlık 12 imar uygulaması tescil edilerek 3.993 hak sahibine tapu müjdesi verildi. 2016’da imara kavuşan yerler şunlar: Dolayoba 13. Bölge 1. Etap, Kurtköy 5. Bölge 1. Etap, Dolayoba 659 Parsel,  Fevzi Çakmak 4. Bölge, Kurtköy 6. Bölge, Kurtköy 2. Bölge, Kurtköy 7. Bölge, Dolayoba 14. Bölge, Şeyhli 3. Etap, Esenyalı 8. Bölge ve Velibaba 4. Bölge ve Şeyhli Hilal Konutları-2. Ayrıca bu yıl içerisinde tapu tescil aşamasından olan Sülüntepe 3. Bölge ve Taşlıbayır İmar Uygulamaları da bittiğinde bu rakam 14’e, toplam alan da 163 Hektara çıkacak.


Türkiye’nin en büyük imar uygulamasına Pendik imzası


2014 yılında tescil olan Yayalar 4. Bölge, Türkiye'nin yapılaşmanın yoğun olduğu bölgede yapılan en büyük imar uygulaması olma özelliğini taşıyor. Bu süreç sonunda Kavakpınar, Çamçeşme ve Güllübağlar Mahallelerinde 14 bin 834 kişiye tapu verilmişti. Aradan geçen yaklaşık 2 yıl içerisinde planlama, imar uygulaması ve 6306 Sayılı Kanun’un getirdiği imkânlar etkisini göstererek bölge hızlıca dönüşüme girdi. Bölge, konsept projelerin üretilebildiği nezih, sağlıklı ve yaşanılır kent yapılarının yapıldığı bir bölge olmaya başladı.



Pendik Belediyesi


Geri Dön