29 / 03 / 2024

Pendik YHT'yi bekliyor, törenden sonra 15 bin kişilik iftar yemeği var!

Pendik YHT'yi bekliyor, törenden sonra 15 bin kişilik iftar yemeği var!

Ankara-İstanbul YHT hattının açılışı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle bugün Pendik’te yapılacak. Pendik Belediyesi, YHT açılışı sonrası Pendik Tren İstasyonu’nda 15 bin kişilik iftar yemeği verecek...




Pendik, bugün tarihi günlerinden birini yaşayacak. Ankara-İstanbul arasındaki tren yolculuğunu ilk etapta 3.5, daha sonra da 3 saate indirecek olan YHT, 25 Temmuz Cuma günü yapılacak törenle hizmete giriyor. 


Açılış devletin zirvesi Pendik’e geliyor!


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, birlikte katılacakları son program olması beklenen YHT açılışı için Pendik’e gelecek. Başbakan Erdoğan, törene Eskişehir’den bineceği YHT ile gelecek. Hattın  resmi açılışı, devletin zirvesinin  katılacağı törenle güzergahın başlama noktası olan Pendik Tren İstasyonu’nda saat 18.30’da yapılacak.



Ankara-İstanbul YHT hakkında detaylı bilgiler için tıklayın!



İstasyonda 15 bin kişiye iftar!


Pendik  Belediyesi, akşam saatlerinde gerçekleşecek YHT açılışı sonrası Pendik Tren İstasyonu’nda  15 bin kişilik iftar yemeği verecek. Böylece tamamlanan Pendik Tren İstasyonu da ilk misafirlerini ağırlamış olacak. İstasyon,  Marmaray  ve hızlı tren projeleri kapsamında Haydarpaşa-Pendik arasındaki banliyö tren hattının yenileme çalışmaları nedeniyle  19 Haziran 2013’ten bu yana kapalıydı.


Pendik hızını arttırıyor!


Ankara’dan kalkacak Yüksek Hızlı Tren’in yolculuğu İstanbul’da Pendik Tren İstasyonu’nda son bulacak. Hava, deniz ve kara ulaşımıyla İstanbul’un Avrupa ve Asya’ya açılan kapısı olan Pendik,  böylece YHT ile demiryolu yolculuğunda da öne çıkıyor. Günde 16 sefer düzenlenecek.  


İETT, YHT için Pendik'e hangi otobüs hatlarını açtı? Öğrenmek için tıklayın!


Ankara-istanbul YHT'de ilk etapta Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Pamukova, Sapanca, izmit, Gebze ve Pendik olmak üzere 9 durak bulunacak. İlk aşamada son durağı Pendik olacak hat, daha sonra Söğütlüçeşme İstasyonuna kadar uzatılacak.  Ankara-istanbul YHT, 2015'te Marmaray'a bağlanacak ve Halkalı'ya kadar ulaşacak.


Pendik Belediyesi


Geri Dön