26 / 04 / 2024

Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar? 

Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar? 

2009 yılında hizmete açılan Pendorya AVM'nin piyasa değeri dudak uçuklatıyor. Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar? İşte tüm detaylar...



Pandemi dolayısıyla uygulanan kısıtlamalar sebebiyle zaman zaman kapalı kalan alışveriş merkezleri, 1 Temmuz'da normalleşme sürecinin başlamasıyla haftanın her günü hizmet verecek şekilde açıldı. 2021 yılı ikinci yarısının başı itibariyle tüm alışveriş merkezleri herhangi bir kısıtlama olmadan pandemi öncesi dönemdeki gibi faaliyetlerine devam ediyor.

2021 yılı ilk yarısı itibariyle Türkiye genelinde hizmet vermekte olan 437 alışveriş merkezinin toplam kiralanabilir alanı 13.536.784 metrekare büyüklüğünde. Pandemi sürecinde uygulanan kısıtlamalar sebebiyle 2021 yılının ilk yarısında herhangi yeni bir alışveriş merkezi açılmamışken Türkiye geneli toplam kiralanabilir alışveriş merkezi alanı sene başına göre sabit kaldı.

Pendorya AVM nin piyasa değeri ne kadar? 

Önümüzdeki beş yıl içinde 44 yeni alışveriş merkezi açılması planlanmakta açılacak alışveriş merkezleriyle beraber toplam kiralanabilir alanın 14.792.344 metrekareye ulaşması bekleniyor. Ancak, 2020 yılının Mart ayında ortaya çıkan Covid-19 pandemisinden dolayı planlanan ve yapımı devam eden alışveriş merkezlerinde yaşanan gecikme veya iptallerin önümüzdeki 2 yıl boyunca devam etmesi bekleniyor.

Şişli Kanyon AVM, Akasya AVM, Marmara Park AVM gibi değeri yükselen AVM'lerin yanında 2009 yılında hizmete açılan Pendorya AVM de değeri dudak uçuklatan AVM'ler arasında yer aldı

İstanbul’un hızlı gelişen, demografik ve büyüme dinamikleri bakımından yüksek potansiyeli olan Pendik'te  yapılan Pendorya AVM'nin yapımı 13 ayda tamamlandı. TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) portföyünde yer alan Pendorya AVM, 2009 yılında kapılarını açtı. 

Pendorya AVM nin piyasa değeri ne kadar? 

Pendorya Alışveriş Merkezi İstanbul İli, Pendik İlçesi, Çamçeşme Mahallesi, Fabrika Sokak üzerinde yer alıyor. AVM'ye a özel araçlar ve toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabiliyor.  AVM'nin yer aldığı bölge konut projeleri, marina, üniversite, teknopark gibi yatırımlar ile hızlı bir şekilde gelişiyor. AVM'nin yakın çevresinde Neomarin AVM, İstanbul Tersane Komutanlığı, Divan Asia Hotel, Un RO-RO Limanı, Garanti Bankası Operasyon Merkezi ve Metro Grossmarket bulunuyor.

Toplam arsa alanı 23 bin 182,96 metrekare olan Pendorya AVM'nin  toplam kapalı alan 80 bin 648 metrekare, kiralanabilir alanı 30 bin 573 metrekare. Pendorya AVM'de mağazalar, kiralayan firmanın isteği doğrultusunda bölünerek veya birleştirilerek iç mekan bölümlendirmeleri kiracı tarafından yapılarak kiralanabiliyor. 

Pendorya AVM nin piyasa değeri ne kadar? 

Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Çamçeşme Mahallesi, 11425 ada içerisindeki 8 no’lu parselde kayıtlı Pendorya AVM'nin toplam aylık pazar kira değeri 1 milyon 222 bin 920 TL olurken toplam pazar değeri 185 milyon 502 bin TL oldu.

 Pendorya AVM nin piyasa değeri ne kadar? 

Değerleme raporu için tıklayın

Kanyon AVM'nin 2021 piyasa değeri ne kadar? 

Atakule AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Marmara Park AVM'nin 2021 piyasa değeri ne kadar?

Cansu Yılmaz/Emlakkulisi.com


Geri Dön