26 / 04 / 2024

Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

2009 yılında hizmete açılan ve yıllık ziyaretçi hedefi olan Pendorya AVM'nin piyasa değeri, bir çok AVM'nin gerisinde kaldı. Peki Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar? 



Mall of İstanbul AVM, Akasya AVM, Akbatı AVM, Kanyon AVM, Torium AVM'nin piyasa değeri derken şimdi sıra Pendik'te yer alan Pendorya AVM'ye geldi. Yıllık ziyaretçi hedefi 6 milyon kişi olan Pendorya AVM'nin piyasa değeri bugüne kadar açıkladığımız AVM'lerin oldukça gerisinde kaldı. Peki Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

İstanbul’un hızlı gelişen, demografik ve büyüme dinamikleri bakımından yüksek potansiyele sahip bir bölgesinde inşa edilen Pendorya AVM’nin inşaatı 13 ayda tamamlandı. TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) portföyünde yer alan Pendorya AVM 17 Aralık 2009 tarihinde hizmete açıldı.

İstanbul Pendik'te yer alan Pendorya AVM'nin arsa alanı 23 bin 182,96 metrekare, toplam kapalı alan 80 bin 648 metrekare, kiralanabilir alanı 30 bin 573 metrekare.

Pendorya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

Pendorya AVM'de mağazalar, kiralayan firmanın isteği doğrultusunda bölünerek veya birleştirilerek iç mekan bölümlendirmeleri kiracı tarafından yapılarak kiraya verilebiliyor. İç mekanlarda yapılan bu imalatlar basit inşaat teknikleriyle inşa edilmiş olup gerektiğinde binanın statiğine zarar vermeden sökülebilir veya eski haline getirilebilir özelliğe sahip. Bu imalatlar sadece mağazaları kiralamak amacıyla yapılmış olup, kiralama sonunda veya istenildiği takdirde kolaysa eski hallerine dönüştürülebilecek nitelikte. 

Pendorya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

1.000 kişi kapasiteli yeme-içme ve 1.000 araçlık otopark alanı sunan Pendorya AVM Media Markt, Migros ile birçok farklı ürün çeşidinin tüketiciye sunulduğu ve içerisinde mobilya, mefruşat ve dayanıklı tüketim markaları barındıran Eskidji Bazaar’ın yanısıra 100 adet mağazası ve Maltepe-İzmit güzergahı üzerinde yer alan ilk sinema kompleksi olan Cinemaximum sinemasıyla ziyaretçilerine keyifle vakit geçirip alışveriş yapabilecekleri bir ortam sunuyor. 

Pendorya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

Pendorya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Pendorya AVM'nin KDV dahil aylık pazar kira değeri 1 milyon 298 bin TL, KDV dahil pazar değeri ise 183 milyon 554 bin 900 TL olarak belirlendi. KDV oranı yüzde 18 olarak alındı. 


Yarın Marmara Park AVM'nin piyasa değerini açıklayacağız. 

 

Torium AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Kanyon AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Akbatı AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

TSKB GYO Pendorya AVM 2019 yıl sonu değerleme raporu!
 

Esra Nur AÇKI ULUSOY / Emlakkulisi.com


Geri Dön