16 / 04 / 2024

Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

İstanbul Anadolu Yakası’nın gözdesi olan Akasya AVM 2014’ten bu yana hizmet veriyor.  AVM, depolar dahil kiralanabilir toplam 88 bin 861 metrekare alana sahip. Peki onlarca lüks markanın yer aldığı Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar? İşte detaylar…



AVM'lerin piyasa değerlerini açıklamaya Mall of İstanbul AVM ile dün başlamıştık. Bugün gündemimizde Avıbadem'in gözdesi Akasya AVM var. Dün açıkladığımız Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri 31 Aralık 2019 itibariyle yaklaşık 3 milyar TL idi. Peki Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projelerinden Akasya, İstanbul Üsküdar Acıbadem'de inşa edildi. Akasya projesi "Göl-Koru-Kent" olmak üzere toplam üç etaptan meydana geliyor. Akasya AVM, projenin Kent etabında yer alıyor. Akasya AVM otoparklar, ortak alanlar, depo ve dükkanlar dahil olmak üzere toplam 336 bin 301 metrekare kapalı kullanım alanına sahip. AVM; 6 bodrum, zemin, mekanik kat ve 3 normal kattan oluşuyor.

Akiş GYO yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Akasya AVM'nin depolar dahil kiralanabilir toplam kullanım alanı 88 bin 861 metrekare.

Akasya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin emsal karşılaştırma yaklaşımı toplam değeri 3 milyar 662 milyon TL, gelir indirgeme yaklaşımı ise 3 milyar 650 milyon TL olarak açıklandı.

Ancak Akasya AVM'nin sürekli gelir getirici bir ticari işletme olması dikkate alınarak nihai değer için gelir yöntemiyle bulunan bedelin alınması uygun görüldü ve Akasya AVM'nin piyasa değeri 3 milyar 650 milyon TL olarak belirlendi.

Akasya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin kira değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin 2019 yılı için yüzde 100 doluluk oranına göre tahmini kiralama geliri 270 milyon TL civarında. AVM'nin doluluk oranı yüzde 94,7 civarında olup 2019 yılı toplam kira değeri 255 milyon 690 bin TL olarak hesaplandı.

Akasya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

Akasya AVM bünyesinde yer alan 528 adet bağımsız bölümün yerinde ve projeleri üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, konumlarına, mimari ve inşa özelliklerine ve emsal teşkil eden komplekslerde yapılan piyasa rayiç araştırmalarına göre arsa payları dahil toplam değeri için;

3 milyar 650 milyon TL (613 milyon 353 bin Dolar - 547 milyon 842 bin Euro) kıymet biçildi. 

Akasya AVM'nin KDV dahil değeri 4 milyar 307 milyon TL. 

Akasya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

Yarın Akbatı AVM'nin piyasa değerini açıklayacağız.

 

Mall of İstanbul AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Akiş GYO Akasya AVM 2019 yıl sonu değerleme raporu!

10 soruda Türkiye'de AVM vakası!

 

Esra Nur AÇKI ULUSOY / Emlakkulisi.com


Geri Dön