23 / 04 / 2024

Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

İstanbul Anadolu Yakası’nın en gözde AVM'si olan Akasya AVM'nin piyasa değeri şaşırttı. Peki, Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar? İşte tüm detaylar...



AVM sektörü Türkiye'de perakendenin gelişmesiyle beraber büyüme eğilimine girdi. Koronavirüs pandemisine rağmen tüketim alışkanlıkları ve hane gelirlerindeki değişimler sektörü canlandırıyor.

2020 yılı itibarıyla Türkiye’de bulunan mevcut alışveriş merkezi arzı 444 alışveriş merkezinde 13,4 milyon metrekare seviyesine ulaştı ve İstanbul yüzde 37’lik pay ile mevcut arzın çoğunluğuna ev sahipliğinde bulunuyor. Diğer taraftan 32 alışveriş merkezinde yaklaşık 1,2 milyon metrekare inşaat halinde olan kiralanabilir alan yer alıyor. 2022 yıl sonu itibarıyla tamamlanması planlanan arz ile birlikte toplam alışveriş merkezi stokunun 14,5 milyon metrekare seviyesine yaklaşması amaçlanıyor. 

Akasya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

AVM'lerin piyasa değerlerini açıklamaya Marmara Park AVM ile başlamıştık. Bugün gündemimizde Acıbadem'in gözdesi Akasya AVM var. Peki Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) projelerinden Akasya, İstanbul Üsküdar Acıbadem'de inşa edildi. Akasya projesi "Göl-Koru-Kent" olmak üzere toplam üç etaptan oluşan Akasya AVM, projenin Kent etabında yer alıyor. Akasya AVM otoparklar, ortak alanlar, depo ve dükkanlar dahil olmak üzere toplam 336 bin 301 metrekare kapalı kullanım alanı bulunuyor. AVM; 6 bodrum, zemin, mekanik kat ve 3 normal kattan meydana geliyor. 2014’ten bu yana hizmet veren Akasya AVM'nin depolar dahil kiralanabilir toplam kullanım alanı 88 bin 861 metrekare.

Akasya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin toplam değeri 3 milyar 504 milyon 970 bin TL, KDV dahil toplam değeri 4 milyar 135 milyon 864 bin 600 TL olarak belirlendi.

Akasya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin kira değeri ne kadar?

Akasya AVM'nin doluluk oranı 2020 yılı için yüzde 94,87'e ulaştı. Toplam kiralanabilir alan 87 bin 111 metrekare olurken, potansiyel ortalama birim metrekare değeri 230, potansiyel toplam aylık kira değeri 20 milyon 35 bin 530 TL olarak belirlendi.

Akasya AVM nin piyasa değeri ne kadar?

2018 yılı toplam ciro gelirleri, 2019 yılın toplam ciro gelirleri ve 2020 yılının ilk 9 ayındaki toplam ciro gelirlerinin asgari kira gelir içerisindeki oranları incelendi. Pandemi döneminde ciro gelirleri payının arttığı görüldü. Gelecek dönemler için ciro gelirlerinnin asgari potansiyel kira gelirlerinin ortalama yüzde 8,5' i kadar olacağı öngörüldü. Yıllık kira artışı oranı; ilgili sözleşmeler, geçmiş dönem performansları, kira indirimleri , Enflasyon oranı dikkate alınarak yüzde 11 kabul edildi.

Esenyurt Marmara Park AVM'nin piyasa değeri ne kadar?

Akiş GYO Akasya AVM 2020 yıl sonu değerleme raporu!

10 soruda Türkiye'de AVM vakası!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön