28 / 03 / 2024

Pera Palace Hotel Jumeirah, Hollywood ödülü aldı!

Pera Palace Hotel Jumeirah, Hollywood ödülü aldı!

Dünyanın saygın ve ödüllü gezi rehberi Fodor’s Travel, Pera Palace Hotel Jumeirah’ı, “Hollywood İhtişamını Yaşatan En İyi 10 Otel”inden biri olarak olarak seçti.



25 yıllık bir geçmişi olan, dünyanın farklı noktalarında, 7500’ün üzerindeki rehberi olan Fodor’s Travel, tarihi geçmişi, doğunun ve batının tüm ihtişamını mimarisinden dekorasyonuna, ünlü misafirlerine kadar yansıtmış olan Pera Palace’ı, takipçilerine, 2015 yılı içinde mutlaka görülmesi gereken oteller arasında olduğunu duyurdu.


Fodor’s Travel’ın “Hollywood İhtişamını Yaşatan En İyi 10 Oteli” arasında gösterdiği Pera Palace Hotel Jumeirah’ı anlatırken, “1892 yılında Doğu Ekspresi ile Paris’ten İstanbul’a hizmet vermek için inşa edildiğini, o zamandan beri ünlü konuklarıyla da dikkat çektiğini, bu ünlüler arasında Jackie Kennedy Onassis, İngiltere Kralı VIII. Edward, Agatha Christie ve Greta Garbo‘nun da olduğunu belirtiyor.


Fodor’s Travel ayrıca, tarihinde asilzadelerden devlet başkanlarına ve film yıldızlarına kadar pek çok ünlünün kalmış olduğu Pera Palace için, Hollywood’un görkemli tarihine ışık tuttuğunu ifade ediyor. Öte yandan, popüler edebiyatın önde gelen isimlerinden İngiliz yazar Agatha Christie ile özdeşleşen otelin 411 no’lu odasının ünlü yazarın adını taşıdığının da altını çizmiş.




Geri Dön