29 / 03 / 2024

Perre Antik Kenti sınırlarında kalan 12 evin yıkım çalışmaları başladı!

Perre Antik Kenti sınırlarında kalan 12 evin yıkım çalışmaları başladı!

 Adıyaman'ın Örenli mahallesinde yer alan ve Perre Antik Kenti sınırlarını içerisinde kalan 12 evin yıkımı başladı.



Adıyaman'ın Örenli mahallesinde bulunan ve Perre Antik Kenti sınırlarını içerisindeki, kamulaştırılan 12 evin yıkım çalışmalarına başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kommagene Krallığı'na ev sahipliği yapan 5 önemli kentten biri olan antik kentin sınırları içerisindeki 128 yapıdan, kamulaştırma çalışmaları tamamlanan 12'sinin yıkım çalışmaları başladı.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, konuyla ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, Örenli Mahallesi'nin altında kültür hazinesinin yattığını, burada dünya turizmine önemli katkılar sağlayacak bir kalıntı olduğunu düşündüklerini söyledi.

Buradaki binaların kamulaştırılması için 2016 yılında çalışmalara başladığını, 12 konutun kamulaştırıldığını, ancak 4 yıldır tahliye ve yıkım işlemlerinin gerçekleştirilemediğini dile getiren Çuhadar, şunları söyledi:

"Yaptığımız çalışmada öncelikle parası ödenip kamulaştırılan binalardan başlamak suretiyle tahliyeleri gerçekleştirdik ve bugün 12 yapının yıkımına başladık. Tabi bu 12 yapının yıkılması sorunu çözmüyor. Mahallemizde 128 yapı bulunuyor. Geriye kalan 116 yapının da kamulaştırılıp yeni evler yapılması suretiyle vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde buranın tahliye edilmesi, Perre Antik Kenti'nin kültür ve tabiat varlığı olarak Türk turizmine hizmet etmesi için gerekli gayreti sarf edeceğiz."
 

 

Adıyaman Perre Antik Kentteki mozağin üzerine koruma evi yapıldı!


Geri Dön