27 / 04 / 2024

Peska Turizm uluslararası projeler üretecek!

Peska Turizm uluslararası projeler üretecek!

Barbaros Reserve- Bodrum Residences projesi Bodrum’a son zamanlarda yapılan en büyük yatırımlardan biri. İki fazdan oluşan proje 100 milyon dolar yatırımla hayata geçiriliyor. 



Peska Turizm Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Şener, “Hayalimiz uluslararası projeler üreten, çok çeşitli uluslardan insanlara Türkiye’de ve uluslararası platformlarda projeler sunabilen bir gayrimenkul yatırımcısı olmak” dedi. 

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre Barbaros Reserve- Bodrum Residences projesi Bodrum’a son zamanlarda yapılan en büyük yatırımlardan biri. 50 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek projenin sahipleri TAV İnşaat’ın ortaklarından Sera Grup ile Kempinski Hotel Barbaros Bay’ın işletmecisi Orhan Yılmaz. Orhan Yılmaz, Kempinski Hotel Barbaros Bay tesisini yaparken dünyada gelişmekte olan markalı otel-rezidans konseptinden esinlenerek tüm Barbaros Koyu’nu geliştirecek ve Kempinski Hotel Barbaros Bay hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak bir vizyonla yola çıkmıştı. Sera Grup da Bodrum’un gelişimine katkıda bulunma, uluslararası alanda tanıtımını sağlama ve İbiza, St. Tropez gibi dünyaca ünlü eğlence merkezleriyle aynı seviyeye taşıma hayalini ortaya koyunca Barbaros Reserve- Bodrum Residences projesi ortaya çıktı.

Peska Turizm Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Şener, “Ülke olarak yabancılara konut satışının desteklenmesi ile ortak hayallerimiz birleşince projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Hayalimiz uluslararası projeler üreten, çok çeşitli uluslardan insanlara Türkiye’de ve uluslararası platformlarda projeler sunabilen bir gayrimenkul yatırımcısı olmak” diyor. Peska Turizm Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ozan Şener, ülkenin rüya projelerinden biri olan Barbaros Reserve-Bodrum Residences’a ait sorularımızı şöyle yanıtladı:

Peska Turizm uluslararası projeler üretecek!

1-) Barbaros Reserve Bodrum projesi hakkında bilgi verir misiniz?
Barbaros Reserve-Bodrum Residences projesi Bodrum’un el değmemiş, en özel bölgelerinden biri olan Yalıçiftlik’te hayat buluyor. Mavi yolculuğun başlangıç noktasmdâ yer alan eşsiz konumu, Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel imzası taşıyan doğayla uyumlu, özel ve özgün mimarisiyle yanı başında bulunan Kempinski Hotel Barbaros Bay’in prestijli servis ve hizmetlerini birleştiren Barbaros Reserve, Bodrum’da lüks yaşam standartlarını yeniden tanımlıyor. Projenin cennet bahçelerini andıran peyzajı ise dünyaca ünlü peyzaj mimarı Fernando Caruncho’nun Türkiye’de tasarladığı ilk peyzaj mimarisi olma özelliğini taşıyor. Projemizde üç farklı tipte 325 metrekare ile 665 metrekare arasında değişen, tamamen tefrişli ve mefruşatlı olarak kullanıma sunduğumuz 42 adet lüks rezidans bulunuyor. Her anlamda Bodrum’un en kaliteli projesini ortaya koymak için çıktığımız yolda emin adımlarla ilerlediğimizi söyleyebilirim.

2-) Projeyi kimler hayata geçiriyor?
Barbaros Reserve- Bodrum Residences projesi TAV İnşaat’ın ortaklarından Sera Grup ile Orhan Yılmaz tarafından hayata geçiriliyor.    

3-) Bu proje kimin hayaliydi? Nasıl hayata geçirilmeye karar verildi?
Ortağımız Orhan Yılmaz, Kempinski Hotel Barbaros Bay tesisini yaparken dünyada gelişmekte olan markalı otel-rezidans konseptinden esinlenerek tüm Barbaros Koyu’nu geliştirecek ve Kempinski Hotel Barbaros Bay hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak bir vizyon ile yola çıkmıştı. Sera Grup olarak bizler de Bodrum’un gelişimine katkıda bulunma, uluslararası alanda tanıtımını sağlama ve İbiza, St. Tropez gibi dünyaca ünlü eğlence merkezleri ile aynı seviyeye taşıma hayalimizi ortaya koyduk. Ülke olarak yabancılara konut satışının desteklenmesiyle ortak hayallerimiz birleşince projemiz ortaya çıktı.

4-) Projeyi diğerlerinden ayıran en önemli farklılıklar neler olacak?
Her şeyden önce uzun yıllardan bu yana yatırımcı ve işletmeci olarak birçok projeye imza attığımız Bodrum’u çok iyi biliyoruz. Orhan Bey, yaklaşık 15 yıldır Bodrum’un en gözde tesislerinden biri olan Kempinski Hotel Barbaros Bay’ın yatırımcısı. Bizlerse ailece tüm yazlarımızı geçirdiğimiz Bodrum’un ikinci evimiz olmasının yanı sıra, hem TAV ile Bodrum Havalimanı’nın işletmesini yapıyor hem Manastır Hotel ile uzun zamandır otel işletmeciliği yapıyoruz. Yıllardan bu yana Bodrum’da yaşayanlar olarak öncelikle Bodrum’da 12 ay yaşama odaklandık. Projemizdeki tüm detayları buna göre tasarladık ve bu nedenle tüm rezidansları yerden ısıtmalı yaparak ve hizmetlerimizi 12 ay boyunca verebilecek şekilde kurgulayarak rezidans sahiplerinin tüm yıl boyunca faydalanabilecekleri ve kalmak isteyecekleri bir ortam yarattık. Bununla beraber, brüt metrekare algısını ortadan kaldırarak sosyal tesisler, restoranlar ve diğer alanların zaten tesise hizmet eden ve gelir getiren yerler olması nedeniyle satış metrekarelerine dahil etmedik. Aynı şekilde bahçe ve havuzlan da satış metrekaresinin içine katmayarak müşterinin sadece kendi rezidansında bulunan kullanım alanına ait bedeli ödemesini sağladık.


Geri Dön