25 / 04 / 2024

Petrol bulundu! Hangi ilimizde petrol bulundu?

Petrol bulundu! Hangi ilimizde petrol bulundu?

Petrol bir ülkenin ekonomik açıdan kalkınmasına neden olan bir kaynaktır. Türkiye için sevindiren bir gelişme yaşandı. Bir ilimizde petrol bulundu. İşte detaylar!



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni petrol keşfinin müjdesini verdi. Yeni Şafak gazetesine konuşan Bakan Fatih Dönmez, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Petrolle ilgili, TPAO son 4-5 yılda günlük 41.000 olan üretimimizi 61.000 varile çıktı. Yani yüzde 50’lik bir artış var ama yeter mi yetmez. Özel sektör üretimi de aşağı yukarı 15.000 varil. Tüketimimizin yüzde 8’ini üretiyoruz. Geçmişte güvenlik problemi sebebiyle giremediğimiz, araştırma yapamadığımız birçok alana şimdi güvenlik birimlerimiz temizleyip bize veriyor. Gabar’da ‘Şehit Esma Çevik Sahası’ olarak anılan alanda iki tane üretim kuyusu açıldı.  Günlük üretimleri 2000 ile 3000 varil arasında yer alıyor. Geçmişte kapatılmış kuyular mevcut. O kuyuları tekrar değerlendiriyoruz. Üretime aldıklarımız var. Şimdi İç Anadolu ve Batı Anadolu’ya doğru kaydırıyoruz. Adana’daki petrol keşfini yaında halka ilan edeceğiz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön