26 / 04 / 2024

Üstü tarla altı uranyum madeni! Şaşırtan rezerv yatakları bakın hangi ilimizde bulundu?

Üstü tarla altı uranyum madeni! Şaşırtan rezerv yatakları bakın hangi ilimizde bulundu?

Türkiye enerji ihtiyacını karşılayack uranyum rezervlerini Yozgat'tan mı çıkaracak? Bu soru uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Devletin 2022 yılı başında uranyum arama çalışmalarını yeniden başlattığı Yozgat'ta son durum ne? İşte ayrıntılar...



Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yer alan bazı tarım arazilerinde 6-7 bin ton uranyum tespit edildi. Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğünce Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Akoluk, Temrezli, Mehmetbeyli, Peyniryemez ve Çakırhacılı köylerinde yapılan arama tarama çalışmaları sonrasında yerin 150 metre altında "uranyum" madeni bulundu. 

Uranyum'un çıkarılması için sondaj ve fizibilite çalışmalarına hız verildi. 

Devletin uranyum arama çalışmalarına bölge halkının bir kısmı da yakından destek veriyor.

Artan girdi maliyetleri nedeniyle çiftçiliği bırakan bazı köylüler arazilerinden çıkarılacak uranyumla kendilerine de yeni bir iş kapısı bulmayı ümit ediyor.

Bazı çiftçiler ise köylerdeki arazilerden çıkarılacak uranyum madeninin kendilerine maddi bir katkısı olmayacağından hatta ellerindeki arazilerin de kamulaştırma yoluyla alınmasından endişe ediyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön