26 / 04 / 2024

Petrol üretiminin düşüş ABD'deki benzin fiyatlarında zam endişesini tetikledi!

Petrol üretiminin düşüş ABD'deki benzin fiyatlarında zam endişesini tetikledi!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi kısma kararı, ABD benzin fiyatlarının yeniden yükselmeye başlayabileceği endişelerini artırdı.



OPEC'in Kasım ayından itibaren petrol üretimini günde 2 milyon varil azaltma kararının ardından ABD'li işadamları karara tepkilerini dile getirdiler.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API) CEO'su Mike Sommers, üretimdeki düşüş haberlerinin ardından, "Uygun fiyatlı, güvenilir enerji talebini karşılamanın çözümü tam burada, ABD'dedir." dedi.

Sommers, "Jeopolitik istikrarsızlıktan kaynaklanan, büyüyen bir enerji kriziyle karşı karşıyayız ve ABD'li kanun yapıcılar, Amerika'da daha fazla enerji üretmek için ellerinden gelen her şeyi yapmalıdır." analizinde bulundu.

Amerikan Keşif ve Üretim Konseyi (AXPC) CEO'su Anne Bradbury, OPEC'in kararı hakkında Twitter'da yorum yaptı:

"Enerji işinde tek bir büyük günah vardır: Kendinizi asla ama asla güvenilmez bir tedarikçi yapmayın. Bir daha kimse sana güvenmeyecek." 

Bradbury, OPEC'in üretimi kısma kararının halihazırda rekor düzeyde yüksek enflasyonla mücadele eden Amerikan hane halkı ve işletmeleri için "iyi haber" olmadığını ve gelişmenin pompa fiyatlarına yansıyacağını söyledi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön