19 / 04 / 2024

Petrolde devlerin savaşı kızıştı, Putin o ülkelere petrol satışını yasakladı!

Petrolde devlerin savaşı kızıştı, Putin o ülkelere petrol satışını yasakladı!

Devlerin enerji savaşlarında yeni bir hamle daha geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılan ülkelere petrol satışını yasakladı.



NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz aylarda bir araya gelen Avrupa Birliği ve G7 ülkeleri, Rus petrolüne 65 ila 70 dolar civarında bir tavan fiyat uygulanması konusunda görüşmeler yapmıştı.

 Petrolde devlerin savaşı kızıştı, Putin o ülkelere petrol satışını yasakladı!

Ancak AB ülkelerinden Litvanya, Estonya ve Polonya, fiyatın çok daha düşük bir seviyede belirlenmesi istedikleri için oy birliği gerektiren bu karara hemen imza atmamışlardı.

Diğer yandan deniz taşımacılığında güçlü olan ve Rus petrolünün gemilerle sevkiyatından ciddi kazançlar elde eden Malta, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ise söz konusu fiyatın daha yüksek seviyelere çekilmesini talep ediyordu.

Yapılan uzun müzakereler neticesinde 2 aralık tarihinde yeniden bir araya gelen AB ülkeleri, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaştmıştı.

Söz konusu anlaşmaya ABD’ de destek vermiş, Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, kararın memnuniyetle karşılandığı uygulamanın desteklendiği bildirilmişti.

Sene başında canımızı çok yakan petrol fiyatları 2023’te düşecek mi, artacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön