27 / 04 / 2024

Petrolde devlerin savaşı kızıştı, Putin o ülkelere petrol satışını yasakladı!

Petrolde devlerin savaşı kızıştı, Putin o ülkelere petrol satışını yasakladı!

Devlerin enerji savaşlarında yeni bir hamle daha geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılan ülkelere petrol satışını yasakladı.



Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından Batılı ülkeler ile Rusya arasında başlayan enerji krizinde sular bir türlü durulmuyor.

Petrolde devlerin savaşı kızıştı, Putin o ülkelere petrol satışını yasakladı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı kararnameyle Batılı ülkelerin Rus petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulamasına yönelik karşı yaptırım kararı alındığı bildirildi.

Aralık ayı başında Avrupa Birliği (AB) ve G7 ülkelerinin, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşması Rusya’da tepkiyle karşılanırken, bugün yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmaya katılanlara petrol ve petrol ürünleri satışının yasaklandığı duyuruldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön