17 / 04 / 2024

Petrolün varili neden düşüyor? 4 Nisan 2022 petrolün varil fiyatı...

Petrolün varili neden düşüyor? 4 Nisan 2022 petrolün varil fiyatı...

Uluslararası piyasada petrol fiyatlarında son durum milyonlar tarafından araştırılıyor. Öyleyse petrolün varili bugün kaç dolar? Petrolün varil fiyatı neden düşüyor? İşte ayrıntılar...



Petrolün varil fiyatı geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 103,69 dolar seviyelerinde işlem gördü. Bugün ise petrolün varili güne saat 09:01 itibariyle 105,15 dolardan başladı. Petrolün varili dalgalı seyir izlese de genel olarak bir düşüş yaşanıyor. Peki petrolün varili neden düşüyor? 

Petrolün varili neden düşüyor? 4 Nisan 2022 petrolün varil fiyatı...

ABD'DEN PETROL REZERVLERİ AÇIKLAMASI

Geçen hafta ABD, benzin fiyatlarını düşürmeye ve ülke genelinde enflasyonla mücadeleye yardımcı olmak için stratejik petrol rezervlerinden günde 1 milyon varil kullanıma açacağını açıkladığı anda fiyatlar düşmeye başladı. ABD Başkanı Joe Biden, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkesinin stratejik petrol rezervlerinden gelecek 6 ay içinde günlük 1 milyon varil olmak üzere 180 milyon varili aşkın petrol satışı yapılacağını açıkladı.
Mayıs ayında başlayacak olan petrol satışı, ülkenin petrol rezervlerinden bugüne kadar piyasaya sunulan en büyük satışı olarak kayıt altına alındı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön