16 / 05 / 2024

Petrolün varil fiyatı 103,69 dolar! Petrolün varili neden düşüyor?

Petrolün varil fiyatı 103,69 dolar! Petrolün varili neden düşüyor?

Petolün varil fiyatı bugün saat 11:36 itibariyle uluslararası piyasalarda 103,69 dolardan işlem görüyor. Petrolün varil fiyatlarında bugün aşağı yönlü bir seyir gözlemleniyor. Peki petrolün varil fiyatı neden düşüyor, düşmeye de devam edecek mi?



Petrolün varili dün 112,94 dolara kadar yükselerek günü 104,71 dolar seviyesinde kapattı. Petrolün varil fiyatı bugün saat 11:36 itibariyle kapanışa göre 0,85 azalışla 103,69 dolar oldu. Petrol fiyatlarındaki düşüşü ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden satış yapılması kararı etkiledi.

Petrolün varil fiyatı 103,69 dolar! Petrolün varili neden düşüyor?

EN BÜYÜK PETROL SATIŞI

ABD Başkanı Joe Biden, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkesinin stratejik petrol rezervlerinden gelecek 6 ay içinde günlük 1 milyon varil olmak üzere 180 milyon varili aşkın petrol satışı yapılacağını açıkladı.
Mayıs ayında başlayacak olan petrol satışı, ülkenin petrol rezervlerinden bugüne kadar piyasaya sunulan en büyük satışı olarak kayıt altına alındı. Bugün Uluslararası Enerji Ajansı tarafından  toplantı düzenlenlenmesi ve düzenlenen toplantıya üye ülkelerin bakanlarının katılım sağlanması bekleniyor...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön