29 / 03 / 2024

Philips, yeni ürünü Luminous Patterns'ı sergiledi!

Philips, yeni ürünü Luminous Patterns'ı sergiledi!

"İnovasyon ve Teknoloji Günü" Eindhoven'daki İleri Teknoloji Kampüsü'nde düzenlendi. Philips, toplantıda, mimarlara ve tasarımcılara ışık, şekil ve materyalleri çok farklı biçimlerde bir araya getirerek çarpıcı görsel sunumlar yaptı.



Mimar ve tasarımcılar, fuaye, lobi ve resepsiyonlarda, istenilen şekilde ayarlanabilen "Luminous Patterns" ile dinamik ve bağlantılı LED aydınlatmayı mimari materyal olarak kullanabilecek.


Philips, aydınlatma teknolojilerinin geleceğini nasıl şekillendirdiği ve daha önce sadece bilim kurgu olarak adlandırılabilecek şeylerin gerçeğe nasıl dönüştüğünü masaya yatırmak üzere Eindhoven'daki İleri Teknoloji Kampüsü'nde "İnovasyon ve Teknoloji Günü" düzenledi.


Philips, toplantıda, mimarlara ve tasarımcılara ışık, şekil ve materyalleri çok farklı biçimlerde bir araya getirerek çarpıcı görsel sunumlar yaratmalarına olanak tanıyan, Luminous Patterns adlı programlanabilir ve bağlantılı LED aydınlatma sistemini tanıttı.


Az enerji harcayan, maliyet etkin dekorasyon panelleri olan, bar, restoran, perakende mağaza, otel ve ofis lobileri dahil çeşitli iç mekanlara uygulanabilen Philips Luminous Patterns, mimar ve tasarımcılar için yeni ve güçlü bir araç şeklinde görülüyor.


Yumuşak ambiyanslardan uyarıcı efektlere kadar çok özel tasarımlı ışık enstalasyonları için ışığın mimari materyal olarak kullanılmasına imkan tanıyan Luminous Patterns ile otel lobilerinde ışıltılı bir karşılama hazırlanabiliyor, restoranların atmosferi güzelleştirilebiliyor veya müşteri kabul alanında bir markanın kimliği güçlendirilebiliyor.


"Özel üretiliyor, çok az enerji harcıyor"


Philips Aydınlatma Luminous Patterns Girişim Müdürü Brad Koerner, söz konusu LED aydınlatma ürünlerinin, geleneksel "sessiz" mimari yüzeylere aydınlık, sıcaklık ve ışıltı verdiğini belirterek, "Bugüne kadar tasarımcılar, mimari yüzeylere aydınlatma unsurları eklemeyi anlatması zor, üretimi maliyetli ve kurulumu riskli bir iş olarak görüyorlardı. Fakat Philips Luminous Patterns sayesinde göz kamaştıran aydınlatma unsurlarını tasarımlarına artık doğrudan ve maliyet etkin bir şekilde ekleyebilirler" dedi.


Çok çeşitli stil ve dokularda sunulan bu ürünlerin istenilen şekilde ayarlanabildiğini, tercih edilen ebatlarda çeşitli dekoratif kaplamalar ve grafik baskılarla kaplanan panellere yerleştirilebildiğini dile getiren Koerner, kullanıcıların, 3D Graphics, 2D Graphics, Round Sparkle ve Linear Sparkle efektleri arasında seçim yapabildiğini söyledi.


Koerner, üretimin standart kurulum kiti koşullarında özel sipariş ile yapıldığını, böylece siparişten montaja kadar basit ve kolay bir süreçte ilerlendiğini aktardı.


Bunların yanı sıra Luminous Patterns'in çok az enerji harcadığının da altını çizen Koerner, şunları da kaydetti:


"Tüm kurulum neredeyse 60 vatlık mütevazi bir ampul kadar enerji kullanıyor. Bu yenilikçi sistem bir kez monte edildikten sonra dijital kontrol sistemiyle kolayca kontrol ediliyor. Her ışık noktası bağımsız olarak kontrol edilebildiği için bir duvar veya tavan üzerindeki noktaların tümü dinamik aydınlatma efektleri oluşturacak şekilde programlanabiliyor. Philips, LED ve bağlantılı aydınlatmada dünya lideri konumunu ve tecrübesini bir araya getirerek çok özel aydınlatma tasarımıyla pazarda bir dönüşüm başlatacak."



AA


Geri Dön