25 / 04 / 2024

Piyalepaşa İstanbul projesinde son durum ne?

Piyalepaşa İstanbul projesinde son durum ne?

Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, Piyalepaşa İstanbul projesinin, konseptiyle İstiklal Caddesi'ne rakip olacağını, projenin inşaatının başladığını ve ruhsatının alındığını söyledi.



Piyalepaşa İstanbul projesinde çalışmalar şu an hangi aşamada? 


KAAN YÜCEL: İnşaata başladık. Ruhsatımızı aldık. Şu an projenin çok başındayız. Hafriyat çalışmalarımız bitti. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 


Peki satışlar nasıl gidiyor? 

Satışlar başlayalı 1 ay oldu. Şu an daha çok kendi yakın çevremize satış yapıyoruz. Henüz bir duyuru ya da reklam yapmadık. Polat Holding 60 yıldır bu ülkede inşaat yapıyor. Piyalepaşa İstanbul en büyük projemiz. Bizi takip eden ve Polat kalitesini bilen bir kitle var şu an onlara satış yapıyoruz. 


Piyalepaşa İstanbul kentsel dönüşüm kapsamında bir proje. Burada nasıl bir dönüşüm modeli uyguladınız? 

Burası evet bir kentsel dönüşüm projesi ve özel sektör eliyle yapılan en büyük kentsel dönüşüm projesi. 

Birçok benzer projenin de ilerisinde bir durumdayız. Fakat biz burada sadece işin geliştiricisi değil aynı zamanda arsa sahibiyiz de. Arsanın bir kısmı yaklaşık 25 yıldır bizimdi. Zaman içinde satın almalar oldu ve arsa giderek büyüdü. En son 2012 yılında yaklaşık 82 dönümlük bu alan riskli ilan edilince bu işin kentsel dönüşüm ayağı başladı. Biz de 2012'den bu yana tek tek bölgedeki ev sahipleri ile görüşerek, büyük bir kısmına proje içinde ev vererek projenin bir parçası yaptık. Burada tapusu olmayanlar da vardı onları da hiçbir şekilde mağdur etmedik. Tapusu olanlarla yüzde 100'e, tapusu olmayanlarla da yüzde 50'ye yakın anlaşma sağladık. Süreç devam ediyor. 


Proje tamamlandığında burada ciddi bir değer artışı olacak muhakkak. Buradan bakacak olursak hak sahipleri projede olacaklar mı yoksa satmayı mı tercih ediyorlar? 

Bunu kestirmek çok zor. Bunu ekonomik konjonktürler etkileyecektir. 2018'de projeyi teslim edeceğiz. Biz diyoruz ki 2018'e kadar bekleyin. Asıl değerine ulaşacağı tarih 2018. Şu an metrekaresi 8 bin lira. Ama bittiğinde 15 bin lirayı bulacak. Arada satmak isteyenler oluyor ama onlara da aynı şeyi söylüyoruz. Bazen caydırıcı da oluyoruz. Bir takım işlerini halletsinler diye borç verdiklerimiz bile oldu. 


Piyalepaşa İstanbul'da konutların yanı sıra otel ve ofis birimleri de var. Bu birimleri de satacak mısınız? 

Sadece konutları satmayı düşünüyoruz. Diğer birimleri kiralama usulü ile bünyemizde tutacağız. 

Proje konsept olarak benzerlerinden çok farklı. Etrafta hep aynı konsept projeler var. Biz şehrin bir parçasını yeniden inşa ediyoruz. Bölgenin dokusuna, mimarisine uygun bir proje yapıyoruz. 


Kiralamalar ne zaman başlayacak? 

Kiralamalara da başladık. Hem mağaza hem de market birimlerinde anlaşma sağlamak üzereyiz. 

Sözleşme aşamasına geldik. 


Tüm birimleri aynı anda mı açacaksınız? 

Evet şu an öyle görünüyor. Tüm birimleri 2018'de tamamlamayı planlıyoruz. Burada 4 katlı büyük bir otopark yapıyoruz. Bu bölgede otopark ciddi bir sorun. Bu anlamda da projemiz ciddi bir katkı sağlayacak. 


Eklemek istediğiniz ya da altını çizmek istediğiniz bir şey var mı? 

Piyalepaşa İstanbul projemizin içinde yer alan alışveriş sokağından bahsedebiliriz. Burada bir kutunun içine mağazaları koymak yerine daha zoru seçtik, apartmanların altına dükkanları koyduk. Bey oğlu'ııdaki konsept gibi. Alında bir anlamda İstiklal Caddesi'ne alternatif ya da rakip diyebiliriz bir alışveriş sokağı yapıyoruz. 550 metre uzunluğunda bir alışveriş sokağı. 


Diriliş Postası



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Polat güvencesiyle Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul projesinin yüzde 20'si satışa çıktığı ilk haftalarda satıldı. Projenin yüzde 30'unun bu yıl içerisinde satılması planlanıyor. 82 dönüm alana sahip projede, konut, rezidans, ofis, otel ve 120 mağazanın yer aldığı alışveriş sokağı bulunuyor. Stüdyodan 4+1'e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidansın yer aldığı projede, konutlar metrekaresi 8 bin 500 liradan, rezidanslar ise 10 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Piyalepaşa İstanbul'da yaşamın 2018 yılında başlaması hedefleniyor. 


Ekonomist





Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Polat Holding iştiraki Piyalepaşa Gayrimenkul'un Beyoğlu'nda hayata geçirdiği Piyalepaşa İstanbul'da konutlar 723 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Projede, metrekare fiyatları konutta 8 bin 500 TL, rezidansta 10 bin 500 TL"den başlıyor. 82 dönüm arazi üzerindeki projede; konut, rezidans, ofis, otel ve mağazaların yer aldığı Alışveriş Sokağı da (AVS) bulunacak. Stüdyodan 4+ l"e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 ıezidansın yer aldığı Piyalepaşa İstanbul'da sadece konut ve rezidansların satışı gerçekleştiriliyor. Piyalepaşa Gayrimenkul, proje için kendi bünyesinde yüzde 35 peşinatla 24 ay vade yüzde 0 faiz, 36 ay vade için yüzde 0.30 faiz oranı, 48 ay vade için yüzde 0.45 faiz oranı sunuyor. Yatırım tutarı 800 milyon dolar olan projede yaşamın 2018'de başlaması planlanıyor.

Habertürk





Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Piyalepaşa Gayrimenkul, Beyoğlu'nun kalbinde gerçekleştirdiği ve Türkiye'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi Piyalepaşa İstanbul ile 2015'in öne çıkan firmaları arasında yer aldı. İstanbul'un merkezi Beyoğlu'nun kalbinde Türkiye'nin özel sektör eliyle gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesine start veren Piyalepaşa Gayrimenkul, projeyi 2008 yılında tamamlamayı hedefliyor. Yaklaşık 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek olan proje içinde konut, rezidans, ofis, otel ve bir alışveriş sokağı yer alacak. Şirket mahalle konseptini Piyalepaşa'da yeniden canlandırmayı hedefliyor. Piyalepaşa İstanbul projesi İki Design - Murat Kader imzasını taşıyor. 

20 yıllık serüven meyve verdi Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel ile gayrimenkul sektörünü ve Piyale İstanbul'u konuştuk. Kaan Yücel Piyalepaşa İstanbul projenin yükseldiği arsanın yaklaşık 20 yıllık bir serüvene sahip olduğuna dikkat çekerek, "Projeyi üzerinde inşa ettiğimiz arazi, Polat Holding'in inşaat sektöründe gösterdiği faaliyetlerine uygun olarak 15 yıl öncesinden bu yana çalışmalarını sürdürdüğü bir arazidir. Dolayısıyla 15 yıl sonunda yatırımızın ilk meyvesini aldık. Şimdi bu çaptaki ve büyüklükteki bir proje için elimizden gelenin en iyisini yapmak üzere, şuan için tüm konsantrasyonumuz Piyalepaşa İstanbul'da" değerlendirmesini yaptı. 

2016 hedefi yüzde 55 satış 

2015 yılı sonu itibariyle projedeki konutların satışının yüzde 30'unu tamamladıklarını söyleyen Kaan Yücel, "2016 sonuna kadar Piyalepaşa'nın yüzde 55'inin satışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. 

AVS'de kiralama başladı 

Piyalepaşa İstanbul'un bir karma kullanım projesi olduğuna değinen Kaan Yücel, projemizde yer alan bölümlerimizden . sadece konut ve rezidansların satışını yapıyoruz. Geriye kalan bölümlerimizle ilgili de (mağaza, ofis ve otel) 2016 yılında çalışmalarımıza hız vereceğiz" dedi. Yücel 2015 yılında Alışveriş Sokağı'nda (AVS) yer alacak olan markalarla görüşmelere başladıklarını ifade ederek, "Bazı markalarla kiralama sözleşmelerimizi imzaladık. Önümüzdeki yıl, büyük oranda kiralamaları tamamlamış olmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde ofis ve otel için de yine görüşmelerimiz devam edecek" açıklamasını yaptı. 


Posta


Geri Dön