07 / 05 / 2024

Piyasa Kahini altın uzmanı İslam Memiş rotasını otomobil sektörüne çevirdi! Araba almayın dedi

Piyasa Kahini altın uzmanı İslam Memiş rotasını otomobil sektörüne çevirdi! Araba almayın dedi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dün resmen hayata geçmiş olan ikinci el otomobil satışları ile ilgili kararı değerlendirdi. Memiş, araba almak isteyen kişiler için tarih verirken “Bugünkü değerlerden araba almayın” çağrısında bulundu. İşte detaylar…



Memiş, ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın ve Amerikan Merkez Bankası  Fed’in faiz kararı öncesi dolar ve altın yatırımcılarına ve vatandaşlara tavsiyeler verdi. Amerikan Merkez Bankası'nın faiz kararlarının tutanaklarının yarın yayımlayacak olması altın ve gümüş gibi emtiaları baskıladığını söyleyen Memiş, “Bu haftaya düşüş ile başlayan altının ons fiyatı, düşüş ile devam ediyor. Ons altın 1. 774 dolar seviyesinde, bu baskılanma bugün de devamlılık gösterebilir. Dolar endeksindeki toparlanma altındaki baskılanmayı da devam ettirebilir. Faiz artırımlarına rağmen Avrupa veya ABD’de enflasyonu frenlemedi. Enflasyonu yalnız olarak faiz değil jeopolitik riskler, enerji krizi, tedarik zincirindeki problemler aynı zamanda iklim değişikliği gibi faktörler de destekliyor” şeklinde konuştu.

“BUGÜNKÜ DEĞERLERDEN ARABA ALMAYIN”

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dün Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV düzenlemesi ile ilgili TGTRHABER.COM.TR'de gerçekleştirdiği değerlendirmede, "Bugünkü değerlerden araba satın almayın, yılın son çeyreğini bekleyin" şeklinde konuştu.

Piyasa Kahini altın uzmanı İslam Memiş rotasını otomobil sektörüne çevirdi! Araba almayın dedi

EDİTÖR NOTU: Bu haber 17 Ağustos 2022 tarihinde saat 09.39'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,06 Türk Lirası, euro 18,37 Türk Lirası, altının gramı ise 1037 Türk Lirası değerinde.

EYT’nin son formülleri ortaya çıktı! Peki kimler EYT’li olacak? İşte adım adım EYT maddeleri

 


Geri Dön