19 / 03 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın için 2 farklı fiyat verdi! İşler bu kez biraz daha karışık

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın için 2 farklı fiyat verdi! İşler bu kez biraz daha karışık

Altının gramı 970'li liraları gördü. Açıklanan resmi rakamlara göre, altın 2 gün gibi kısa bir sürede bile 5 liralık bir yükseliş gösterdi. Peki yatırımcıların gözdesi altının yükselişi devam edecek mi? Enflasyona endeksli tahvil piyasaya sürülecek mi? İşte İslam Memiş'in açıklamaları...



Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili olarak son dakika değerlendirmeleri yaptı. Memiş, 'kritik noktadayız' diyerek ikilemi açıkladı.

Altının gramı bugün itibarıyla 973 lirayı gördü. Geçtiğimiz nisan ayında 890 liraya kadar inen altının gramı ABD Merkez Bankası FED’in beklenen faiz artırımı sonrası hızlı bir yükselişe geçti. Dolar ve eurodaki sert yükseliş ise sürüyor.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş spn zamanların gündem konusu altın ile ilgili öngörülerine devam etti. Memiş, temmuz ayına kadar pik seviyesini görmeyi beklediğini vurgulayarak, önemli olan noktanın Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni mevduat sistemini açıklaması olduğunu söyledi.

Dolar için ise yeni paket açıklanmaz ise 16.80 ve 17.00 arasında olacağı yorumunu yaptı. Olası paketin açıklanması durumunda ise dolarda gerçekleşecek düşüşün kalıcı olmayacağını düşündüğünü söyledi. Dolar yatırımcısının 16.40 ila 16-60 arasında alım yapmamasını vurguladı.

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın için 2 farklı fiyat verdi! İşler bu kez biraz daha karışık


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön