25 / 04 / 2024

Plan Proje Müşavirlik İran'da bölge ofisi açıyor!

Plan Proje Müşavirlik İran'da bölge ofisi açıyor!

İran pazarına 2011 yılında giren ve Tahran'da 25 bin konutluk projede teknik müşavirlik hizmeti veren Plan Proje Yönetim Müşavirlik, İran'da bir bölge ofisi açmayı planlıyor.



İran pazarına 2011 yılında giren ve Tahran'da 25 bin konutluk projede teknik müşavirlik hizmeti veren Plan Proje Yönetim Müşavirlik, ambargonun kalkmasıyla birlikte iki ülke ilişkilerinin çok daha iyi noktalara taşınacağı beklentisinden hareketle, bu ülkede bir bölge ofisi açmayı planlıyor. 

Plan Grubunun 1994'te gayrimenkul ve turizm alanında, danışmanlık, proje yönetimi, teknik müşavirlik gibi konularda hizmet vermek üzere kurulduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Süha İlhan, halen 50 kişilik teknik ve bunlara bağlı idari personelle hizmet verdiklerini söyledi. 

Kuruldukları günden bu yana üstyapı projelerinde 17 milyon metrekare inşaat alanı üzerinde çalıştıklarım belirten İlhan, konut, ofis, AVM, karma yapüar ve turistik tesislerde yoğunlaştıklarını, bunlarla ilgili arazi geliştirme dahil, tüm inşaat sürecinin yönetimi konusunda lider danışmanlık ve proje yönetim hizmetleri verdiklerini kaydetti. 


Gerek Türk gerekse İranlı yatırımcılar için pazarda gayrimenkul ve turizm alanındaki ihtiyaçlar, mevcut durum ve maliyet analizleri yaptıklarını vurgulayan İlhan, "İran pazarına girmek, özellikle ülkeyi tanımak ve iş ilişkilerimizi geliştirmek bizler için çok faydalı olmuştur. Bilgilerimizden ülkemizin önde gelen sektör temsilci ve kuruluşları da bugüne kadar fayda sağlamışlardır" diye konuştu.


İran'ın hemen her konuda yeni yatırımlara ihtiyaç duyulan özel bir pazar olduğuna dikkat çeken Süha İlhan, "Bugüne kadar yaşadığı ağır ambargo kısıtlamaları nedeni ile pazarın baskı altında kaldığını gözlemliyoruz. Günümüzün değişen koşulları ve İran halkının kaliteli ürünlere gösterdiği ilgi, perakende ve gayrimenkul sektöründe patlamaya neden olacaktır" dedi. 


Tahran ve diğer büyük şehirlerde acilen nitelikli AVM ile konut-ofis ihtiyacı bulunduğunun altını çizen İlhan, 'Taptığımız fizibilite çalışmalarında özellikle AVM ve ofis-konut ihtiyacı nedeniyle mevcutların satış ve kiralama fiyatlarının çok yüksek olduğu sonucunu ortaya çıkarttı. Hatta bazı bölgelerde AVM satış ve kiralama bedellerinin ülkemiz pazarının üç katının üzerinde olduğunu gördük. Tabi ki bunların sebepleri bellidir. İran vatandaşlarının perakende konusundaki ihtiyaçlarının bir çoğunu Türkiye'den sağladığını biliyoruz. Ayrıca İran'da kaliteli Türk ürünleri oldukça revaçtadır" ifadelerini kullandı.


İran pazarında hizmet alanlarına giren her türlü proj e ile bundan sonra da yakından ilgilenmeye devam edeceklerini anlatan İlhan, İran'da bir de bölge ofisi açmayı planladıklarını söyledi. 



Dünya



Geri Dön