18 / 04 / 2024

iran ambargo

iran ambargo

İran pazarına 2011 yılında giren ve Tahran'da 25 bin konutluk projede teknik müşavirlik hizmeti veren Plan Proje Yönetim Müşavirlik, İran'da bir bölge ofisi açmayı planlıyor.

İran'daki yatırım fırsatları masaya yatırılıyor!

Türkiye’nin ilk ve tek uzmanlık kaynakları firması Expertera, hızla gelişen İran pazarındaki fırsatları değerlendirmek üzere 15 Ekim’de İstanbul’da bir panel düzenliyor.

İran 300 proje için kapılarını dünyaya açtı!

İran Sanayi Bakanı Nimetzade, "300 yatırım listesi hazırladık. Bir hafta içinde yayınlayacağız. Ambargolar kalktıktan sonra Türkiye ile ilişkiler, enerji dahil bütün alanlarda artacaktır" dedi.

İnşaatçılardan İran hamlesi!

İran'da ambargonun kalkması gündeme gelince inşaatçılar kolları sıvadı. Pazardan pay almak için adım atan Müteahhitler Birliği, İran büyükelçisiyle görüşmeye hazırlanıyor. Yabancı satışlarının da artması bekleniyor.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

22. Uluslararası İran Yapı-İnşaat Fuarı 13-16 Ağustos'ta! 

22. Uluslararası İran Yapı-İnşaat Fuarı 13-16 Ağustos 2022 tarihleri arasında Tahran'da IRAN CONFAIR'de gerçekleştirilecek. 

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlerine ambargo!

Suudi Arabistan'ın Türk mallarına ambargo uygulamaya başlayacağı söylentileri bir süredir dış ticarette yankı uyandırıyor. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de iddialara yönelik açıklamalarda bulundu.

BOSS4 Gayrimenkul, İran'da yeni projeleri ile gövde gösterisi yapacak!

Akkuş Gayrimenkul, Lübnanlı ortağıyla kurduğu Boss4Gayrimenkul’ü temsilen B2B Iran & Turkey 2. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri Organizasyonu’nda, yeni projeleriyle gövde gösterisi yapacak... 

Gümüşhane Şiran 38 işyeri yapım ihalesi 14 Eylül'de!

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 38 işyeri yaptırıyor. İhale 14 Eylül'de yapılacak..

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi'nde 38 işyeri yaptırılacak!

Gümüşhane Şiran Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 38 işyeri yaptırılacak. İşyeri yapım ihalesi ise 25 Temmuz'da gerçekleşecek..

Gümüşhane Şiran'da kentsel dönüşüm kararı!

Gümüşhane Şiran Karaca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkında karar yürürlüğe girdi.

Kaya Grup İran'da otel zinciri inşa edecek!

Ambargoların kalkmasından sonra İran Türk şirketlerinin radarına girdi. Enerjiden inşaata, beyaz eşyadan turizme hemen hemen her sektörden dev markalar, Iran için kolları sıvamış durumda.

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Gümüşhane Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, "Şiran Belediyesi olarak, ilçemizin çehresini değiştirmek, çok daha güzel hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Şiran için çok projemiz mevcut. Bu projelerimizi etap etap gerçekleştiriyoruz" dedi.

Gümüşhane Şiran'ın çehresi kentsel dönüşümle değişecek!

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, ilçesiyi modern bir kent haline getirmek için çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. Başkan Altıparmak, ilçenin çehresinin kentsel dönüşümle değişeceğini söyledi.

Gümüşhane Şiran'a 3 yeni tesis!

Gümüşhane'nin Şiran ilçesine DOKA desteğiyle 3 ayrı tesis yapılacak. Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, projenin butik otel, Kadın Yaşam Merkezi ve üçüncü binanın müze, kütüphane ve sergi salonundan oluştuğunu söyledi.

Doka, İran'da büyümek için Türkiye'ye yatırım yapacak!

Avusturyalı Doka, İran’da büyümek için Türkiye’de yatırıma hazırlanıyor. Ambargo sonrasındaki potansiyeli karşılamak için doğru adresin Türkiye olduğunu söyleyen Özatay, “Birçok küresel şirket benzer strateji içinde” dedi

Gümüşhane Şiran Yayla Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

DSİ 22. Bölge Müdürü Mahmut Berber, yaptığı yazılı açıklamada, Şiran ilçesinde inşa edilecek göletin sözleşmesinin yüklenici firma temsilcilerinin katıldığı törenle imzalandığını belirtti.

iran ambargo Haberi

iran ambargo

İran pazarına 2011 yılında giren ve Tahran'da 25 bin konutluk projede teknik müşavirlik hizmeti veren Plan Proje Yönetim Müşavirlik, ambargonun kalkmasıyla birlikte iki ülke ilişkilerinin çok daha iyi noktalara taşınacağı beklentisinden hareketle, bu ülkede bir bölge ofisi açmayı planlıyor. 

Plan Grubunun 1994'te gayrimenkul ve turizm alanında, danışmanlık, proje yönetimi, teknik müşavirlik gibi konularda hizmet vermek üzere kurulduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Süha İlhan, halen 50 kişilik teknik ve bunlara bağlı idari personelle hizmet verdiklerini söyledi. 

Kuruldukları günden bu yana üstyapı projelerinde 17 milyon metrekare inşaat alanı üzerinde çalıştıklarım belirten İlhan, konut, ofis, AVM, karma yapüar ve turistik tesislerde yoğunlaştıklarını, bunlarla ilgili arazi geliştirme dahil, tüm inşaat sürecinin yönetimi konusunda lider danışmanlık ve proje yönetim hizmetleri verdiklerini kaydetti. 


Gerek Türk gerekse İranlı yatırımcılar...