28 / 03 / 2024

Platin Dergisi, inşaat sektörünün sorularına ışık tutacak!

Platin Dergisi, inşaat sektörünün sorularına ışık tutacak!

Platin Dergisi, inşaat sektörünün liderlerine yeni dönem hedeflerini ve sektörün geleceğine dair beklentilerini sordu. Bu sayı konut sektörüne yönelik pek çok soru işaretine ışık tutacak.



Yalnız İstanbul değil Türkiye’nin hemen hemen bütün büyük kentleri şantiye görünümünde… Küçük, büyük, dev ve mega projeler son hız devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), merakla beklenen sektörel güven endekslerinin alt kalemlerinden biri olan inşaat sektörü güven endeksi, Ağustos ayında, bir önceki aya göre yüzde 0.7 oranında gerileyerek 82.10 puan düzeyinde oluştu. Güven endeksinde yaşanan bu gerilemede alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyinin bir önceki aya göre yüzde 4.9 gerilemesinin etkisi var…


Gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi ise yüzde 2.1 oranında artış gösterdi. İnşaat sektöründe Ağustos ayı boyunca faaliyetleri kapsayan etmenlere baktığımızda en yüksek iki oranın yüzde 21.8 ile talep yetersizliği ve yüzde 18.9 ile finansman sorunlarından kaynaklandığını görmek mümkün. Bu iki faktörün yüzdesel oranlarında son 3 aydır artış olduğunun altını çizmek gerekiyor. Aslına bakılırsa bu kapsamda inşaat sektörü güven endeksi 3 aydır geriliyor. Uzmanlar yurt içi ve yurt dışı mevcut riskler doğrultusunda ileriki dönemlerde finansman sorunlarının artması ve talep kanadında iyileşme olmaması durumunda, inşaat sektörü güven endeksinin de aşağı yönlü eğilimine devam edebileceği görüşünü savunuyor. Özetle projeler hızla devam etse de sektöre karşı temkinli bir tutum söz konusu. “İnşaat sektörü doyma noktasına geldi mi? Fiyatlar nereye kadar yükselecek? Projeler nasıl fark yaratacak? Tüketici beklentileri ne yönde değişiyor?” tartışmaları sürerken Platin Dergisi 2014-2015 yılının en çok ses getiren, merak edilen ve elbette fark yaratan inşaat şirketlerinin projelerini özel bir kapak çalışmasıyla okuyucularıyla buluşturdu. İnşaat sektörü içerisinde kaliteli ve stil sahibi konut projeleri ile dikkat çeken; sürdürülebilir başarılara imza atan İnanlar, Artaş, Sinpaş, Eczacıbaşı, Nef, Acarlar, Folkart, İş GYO, Propa İnşaat ve İmpo İmar’ın liderlerine yeni dönem hedeflerini ve sektörün geleceğine dair beklentilerini sordu. Bu sayı konut sektörüne yönelik pek çok soru işaretine ışık tutacak. 



Geri Dön