28 / 03 / 2024

Platin fiyatlarında neler oluyor? Platin fiyatları bugün ne kadar oldu?

Platin fiyatlarında neler oluyor? Platin fiyatları bugün ne kadar oldu?

Kıymetli beyaz metal olan platin fiyatlarında son zamanlarda sert dalgalanmalar yaşanıyor. Peki bugün platin fiyatları ne kadar? Platin neden düşüyor? Platin fiyatları kaç dolar oldu? İşte 4 Temmuz 2022 platin fiyatları...



PLATİN PALADYUMUN YERİNE Mİ GEÇİYOR?

Bu sene, Ukrayna'daki savaş  paladyum fiyatlarının Mart ayında fırlamasına neden oldu. Ardından ciddi bir deflasyon dönemine giriş yapıldı. Platin yüzde 19 düşüşle 940-950 dolara, paladyum yüzde 34 düşüşle 2.000-2.020 dolara ve rodyum yüzde 22 düşüşle 15.600 dolar seviyelerine kadar düştü. Değerli madenlere yönelik talep endişeleri ile birlikte Fed'in faiz artırımı ve doların artan cazibesi de etkisini göstermeye devam ediyor. Dolar beyaz metaller üzerinde etkisini göstermeye devam ediyor.

Dünya Platin Konseyi Araştırma Başkanı Trevor Raymond, “Yenileme çabası muazzam bir şekilde arttı. Bir otomobil üreticisinin yapabileceği tasarruf miktarı çok büyük. Paladyumun fiyatı ve bulunabilirliği konusundaki endişeler bu eğilimi körüklüyor” dedi. 

Platin fiyatı bugün ne kadar oldu? Platinde son dakika gelişmesi 30 Haziran 2022

Platin fiyatı bugün yükselişe geçti! Platinin ons fiyatı bugün ne kadar oldu? 28 Haziran 2022 platin fiyatları

Platin fiyatları düşmeye devam ediyor! Platinde son dakika gelişmeleri 27 Haziran 2022


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön