23 / 04 / 2024

Polimeks butik otel işini dünyaya açacak!

Polimeks butik otel işini dünyaya açacak!

Türkmenistan'daki işlerinin büyüklüğü 8 milyar doları aşan Polimeks , yatırımcısı olduğu Rixos Eskişehir'i hizmete soktu.Şirket Alaçatı'daki Alavya markalı butik oteli ise zincir haline getirerek yurtdışına da açacak.



Türkiye'nin yurtdışındaki en büyük müteahhitlik şirketlerinden olan ve özellikle Türkmenistan'da önemli projeler yürüten Polimeks, yatırımcısı olduğu ve 50 milyon dolar harcadığı Eskişehir Rixos otelini hizmete açtı. 


Eskişehir artık uyanıyor 


Memleketleri Eskişehir'i çok sevdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, şunları söyledi: "Eskişehir turizm konusunda artık uyanıyor. Bu otelin de çok faydası olacak. Termal turizm açısından uluslararası bir adres haline gelebilir. Fettah (Tamince) bey de burayı işletmeyi sadece 5 dakikada kabul etti." 


Alavya çok başarılı oldu 


Otel işinde, daha çok inşaat kısmında olmak istediklerini vurgulayan Tabanca, ancak Alaçatı'daki Alavya markalı bu tik otellerinin başarılı olması nedeniyle bu alana ilgi duyduklarım açıkladı. Üst düzey insanların daha çok bu tür yerleri tercih ettiğini ifade eden Tabanca, hedeflerini şöyle anlattı: "Alavya zincir olsun istiyoruz. Şimdi İstanbul Karaköy'de 40 odalı bir otel yapacağız. 

Yurtiçi ve yurtdışında yeni projeler olabilir. Venedik, Kaliforniya, Milano'da yer bakıyoruz." 


Türkmenistan normalleşiyor 


19 yıldır çalıştıkları Türkmenistan'da bugüne kadar 8 milyar dolarlık iş aldıklarım, halen olimpiyat kompleksi ve havalimanı olmak üzere iki dev proje yürüttüklerini belirten Tabanca, iş ortamıyla ilgili de, "Bu ülke her geçen gün normalleşiyor. Zaten düzgün insansanız zamanla daha çok iş alıyorsunuz" dedi. 


Bingazi'yi durdurduk 


İşin başmda durmayı sevdikleri için, değişik ülkelerde çalışmayı çok beceremediklerine ifade eden Tabanca, Libya Bingazi'de aldıkları otel yenileme işini ise güvenlik sorunu nedeniyle durduklarını açıkladı. 


Yedikleri çağlaların karşılığı bu


BUTİK OTEL İŞİNİ Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü olduğunu dönemde şehrin termal suları için hedeflediği sağlık turizmi projesinin, bu otelle, hakkıyla gerçeğe dönüştüğünü belirterek şunları söyledi: "Bu otelin yeri çok yıllar önce bademlikti. Erol (Tabanca) ve Cem (Siyahi) çocukken burada oynardı. 

Şimdi yedikleri çağlaların karşılığını veriyorlar." 


'Haliç'te kimseden bir şey kaçırmıyoruz' 


Haliç Tersanesi'nin ihalesini kazanan Rixos Hotels Başkanı Fettah Tamince, burada hayata geçecek proje için çok çalıştıklarını, 15 güne karar vereceklerini belirtti. Örnek bir proje yapmak istediklerini, herkesle görüştüklerini ve kimseden bir şey kaçamadıklarını ifade eden Tamince, "Birbirimizi cesaretlendirip özendirmeliyiz" dedi. 

Otel yatırımları hakkında bilgi veren Tamince. halen 29 tesisle hizmet verdiklerini, yıl sonuna kadar Rusya, Kazakistan ve Yalta ile 32'ye çıkacaklarını belirtti. 

Tamince ayrıca, Malpler1de 120-130 odalı bir tesis aldıklarını açıkladı.


Bugün 


Geri Dön