25 / 04 / 2024

Prefabrik Yapı, 2014'te 90 ülkeye ihracat yapacak!

Prefabrik Yapı, 2014'te 90 ülkeye ihracat yapacak!

Mustafa Tolunay, "Uzun ve orta vadede global pazardan daha fazla pay almayı amaçlıyoruz. Hali hazırda 80 ülkeye olan ihracatımızı artırıp, 2014'te ihracat yaptığımız ülke sayısını 90'a çıkarmayı planlıyoruz" dedi.




Hafif çelik yapı sektöründe inovatif ürünlerle hizmet veren Hekim Holding şirketlerinden Prefabrik Yapı; prefabrike, konteyner, çelik konstrüksiyon ve hafif çelik yapılarla birlikte hazır yapıların üretiminde kullanılan ana ham maddeleri kendi entegre tesislerinde üretiyor. 


2014 yılında öncelikli olarak global pazarlarda operasyonlarını genişletmeyi hedeflediklerini aktaran Genel Koordinatör Mustafa Tolunay, "Uzun ve orta vadede global pazardan daha fazla pay almayı amaçlıyoruz. Hali hazırda 80 ülkeye olan ihracatımızı artırıp, 2014'te ihracat yaptığımız ülke sayısını 90'a çıkarmayı planlıyoruz" dedi. 

Yeni teknoloji yatırımları ile birlikte gelişen teknolojilere entegre olan yerli üretimdeki artış sayesinde hem ekonomi hem de istihdama katkı verdiklerinin altını çizen Mustafa Tolunay, "Global alanda rekabet gücümüzü artırmanın yanı sıra Türkiye pazarındaki etkinliğimizin sürdürülebilirliği için stratejik planlarımızda bulunan yüzde 20'lik kapasite artırımım da bu yıl içinde hayata geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Kısa ve orta vadede Afrika ve Avrupa kıtası üzerinde operasyonlarını genişleteceklerini söyleyen Tolunay, dünya genelinde örnek teşkil eden projelere imza atarak, bu alandaki yetkinliklerini ortaya koymak istediklerini söyledi. 

""2013'te yüzde 30 artan kapasite ile iş hacmimiz de yükseldi" Firmalarının 2013 yılında iyi bir grafik çizdiğini belirten Mustafa Tolunay, "2013 yılında 30 bini aşan müşteri portföyümüz ile hem iç pazarda hem de dünya genelinde başarılı iş birliklerini hayata geçirdik. Önemli projelere imza attık. 

Girişimlerimiz ile kurumumuzu güçlendirdiğimiz verimli bir yılı geride bıraktık" ifadelerini kullandı. Sözü edilen dönemde yüzde 30'luk kapasite artışına paralel iş hacimlerinde de yükselme olduğuna vurgu yapan Tolunay, "Prefabrik Yapı olarak teknolojik yatırımlarımız, ekolojik duyarlılığımız, seçkin ürün yelpazemiz ve müşterilerimize sunduğumuz profesyonel çözümlerimiz ile yeni ve önemli projelerin öncelikli tercihi olmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu. 


Bugüne kadar 45 binin üzerinde projede yer aldıklarını belirten Tolunay, "Yaklaşık 3.5 milyon metrekarelik prefabrike imza attık. Üretimin yüzde 72'sini, 80'e yalan ülkeye ihraç ediyoruz. 2014 yılının sonunda ülke sayısını 90'a, 2015'te ise 100'e çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 

Tolunay, en fazla ihracatı Libya, Cezayir, Suudi Arabistan, Irak, Almanya, Hollanda ve Güney Afrika'ya gerçekleştirdikleri bilgisini de verdi. 


"Sektöre birçok yenilik kazandırdık" Prefabrik Yapı olarak Ar-Ge ve Ür-Ge faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirten Mustafa Tolunay, "Süreklilik ve gelişim temel ilkelerimiz arasında yer alıyor. Kaynaksız yapı teknolojisi, iki dakika gibi bir sürede kurulabilen katlanır ve iç içe geçebüen konteynerler, sıfır karbon salimli modüller, çok katlı hafif çelik yapılar ve doğa dostu ekolojik yapılar sektöre kazandırdığımız yenilikler arasında öne çıkıyor" diye konuştu. Yapı Fuarı'nda da ulusal ve uluslararası sektör profesyonelleri ile bir araya gelerek, ürünlerini tanıtacaklarını aktaran Tolunay, "Standımızda depo ve hangar yapılarının konstrüksiyonları, sekiz katlı hafif çelik yapıları ve 22 metreyi kolonsuz geçebilen dev hangar konstrüksiyonlarını fuar ziyaretçilerle buluşturacağız" dedi. 

Prefabrik sektörünün mevcut durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmelerde ise sektörde çok fazla firmanın faaliyet gösterdiğini anlatan Tolunay, "Firma sayısı her yıl artıyor. Fakat çelik üreticileri ve prefabrik yapılarını üreten şirketleri aynı çatı altında toplayacak herhangi bir dernek bulunmuyor" dedi. Sektördeki standartların zamanla oluşturulacağını ifade eden Tolunay, şunları kaydetti: Fuarda depo ve hangar yapılarının konstrüksiyonları. 

sekiz katlı hafif çelik yapıları ve 22 metreyi kolonsuz geçebilen dev hangar konstrüksiyonlarını ziyaretçilerle buluşturacağız. 


"Kalifiye personellerimizi bünyemizde eğitiyor, yurtdışında da eğitim ve gelişimini destekliyoruz. Türk Yapısal Çelik Derneği üyesiyiz ve Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) yönetim kurulundayız. Prefabrik sektörünün gelişimi ve sürekliliği göz önünde bulundurularak, dünyadaki önemini ve yaygınlığını Türkiye'de de sağlamayı hedefliyoruz. 



Dünya Yapı Fuarı




Geri Dön