25 / 04 / 2024

Primemall SivasPark AVM 2016'da açılacak!

Primemall SivasPark AVM 2016'da açılacak!

15 ülkede primemall Development, Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ işbirliğiyle yeni alışveriş merkezi (AVM) projesinin temelini Sivas'ta attı.



15 ülkede primemall Development, Sivas Yatırım Ortaklığı AŞ işbirliğiyle yeni alışveriş merkezi (AVM) projesinin temelini Sivas'ta attı. 200 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilecek Primemall SivasPark AVM, Sivas şehrinin ilk AVM'si olacak. 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Primemall SivasPark, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 120 mağaza ile hizmet verecek. Toplam perakende hacmi 711 milyon Euro civarında olan Sivas'ta, Primemall SivasPark alışveriş merkezi kapsadığı hizmet alanıyla 650 bin kişiye ulaşacak. Toplamda 35 bin metrekare kiralanabilir alana sahip proje içerisinde; süpermarket, yerli ve yabancı markaların bulunduğu mağazalar, sinema ve restoranlar, eğlence alanları yer alacak. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 120 mağaza ile hizmet vermeye hazırlanan projenin Selçuklu mimarisine ait motiflerden esinlenerek tasarlandığı belirtildi. 


En büyük yatırım Türkiye'ye 

Primemall iskenderun, Primemall Antakya ve Primemall Gaziantep alışveriş merkezi projelerinin ardından Sivas'a gerçekleştirilen Hedef yeni yatırım ile ilgili Prime 1 milyar dolar Çetin, yatırımlarını devam ettirerek 10 yılda Türkiye'ye 1 milyar dolarlık AVM yatırımı gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Development CEO'su Dr. Artuğ Çetin, "1 5 ülkede 2.5 milyar dolarlık gayrimenkul yatırımları bulunan Almanya merkezli grubun Türkiye ayağıyız. Grup şirketimiz bugüne kadar yatırımlarının en büyük kısmını Türkiye için kullandı" diye konuştu. 2.5 milyar dolardan fazla gayrimenkul yatırımı bulunan Prime TIR'lara kameralı güvenlik 1 Şubat 2016'da yürürlükte Türkiye'de TIR'ların konaklama yapabileceği yerlere ilişkin esasları belirleyen tebliğ için "6 ay sonra yürürlüğe girer" ibaresi 1 Şubat 2016 olarak değiştirildi. Tebliğde, 24 saat güvenlik görevlisi bulunması, park yeri ve tesislerin etrafında çevre duvarı veya tel örgü, en az HD (720p) görüntü çözünürlüğüne sahip kameralar ve geriye dönük en az 30 gün görüntü kaydedebilen kayıt üniteleri yer alıyor. 


Habertürk


Geri Dön