27 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi uyarısı!

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi uyarısı!

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Peki İstanbul depremi ne zaman olacak? İşte Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları...



İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLACAK? İSTANBUL DEPREMİ KAÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE?

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra gözler şimdi de İstanbul'da beklenen depreme çevrilirken, Prof. Dr. Naci Görür'den de çok önemli bir son dakika uyarısı geldi.

Yaptığı açıklamada "Sadece deprem değil iklim değişikliği de bizi vuracak." şeklinde konuşan Naci Görür, İstanbul'da beklenen depremin şiddetine ilişkin tahminlerini de dile getirdi.


İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN, KAÇ ŞİDDETİNDE OLACAK?

Prof. Dr. Naci Görür merakla beklenen İstanbul depremi ile ilgili olarak  şiddet ve büyüklük yorumları da yaptı. İşte Naci Görür'den o İstanbul depremi açıklaması: "Bir çok arkadaş hayretler içerisinde "Hocam siz hiç Marmara'da depremin şiddetinin 9 olduğunu söylediniz mi ?"diye soruyorlar ve benim söylediğime de inanmadıklarını belirtiyor. Anlaşılan bu kadar çok uğraşımıza karşın bazı şeyleri anlatamamışız. Depremin büyüklüğü ile şiddeti farklı şeylerdir. Eğer İstanbul'da 7 mertebesinde bir deprem olursa Marmara kıyılarında birçok bölgede depremin şiddeti de 9 olur. Eğer kıyıdan uzaklaşır ve lstrancalara giderseniz de şiddet 5 ya da 6'ya düşer, sevgiyle."

PROF. DR. NACİ GÖRÜR'DEN SON DAKİKA İSTANBUL DEPREMİ UYARISI

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde sık sık yaşanan 3 ve 4 büyüklüğündeki depremlerle ilgili olarak "Marmara Denizi'nde deprem çok sık oluyor. Özellikle Orta Marmara Çukurluğundan yani Silivri açıklarından itibaren batıya doğru Tekirdağ'da o arada denizde çok sık depremler meydana geliyor.

Söz konusu bu depremler çoğunlukla 3'lü ve 4'lü olur. Bu depremlerin önemli bir bölümü de tektonik depremler değildir. Daha ziyade denizin dibinden çıkan doğalgaz çıkışlarına da bağlıdır. Dolayısıyla doğalgaz çıkışları ve o yöredeki hareketlilik böyle depremler meydana getirebilir. Bu 4.1 büyüklüğündeki depreme herhangi bir önem vermek doğru değildir. Çok sık olabilir" diye konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür den son dakika İstanbul depremi uyarısı!

İSTANBUL'DA DEPREMİ EN ÇOK HİSSEDECEK İLÇELER HANGİLERİ?

Uzmanlara göre; Mega kent İstanbul'daki yapıların yaşına bakıldığından en yaşlı ilçe olarak Beyoğlu'ndan sonra 2. sırada gelen Fatih (Tarihi Yarımada) depremden en fazla etkiyi görecek ilçe şeklinde öne çıkıyor. Fatih'in dışında Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece'nin Menekşe-Kanarya ve Cumhuriyet Mahallesi, Avcılar, Beylikdüzü'ne bağlı Gürpınar'ın Pekmez ve Pınarkent mahalleleri, Büyükçekmece'nin Devebağırtan bölgesi, Kumburgaz ile Silivri'nin yanı sıra Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi de olası depremden ciddi  biçimde  etkilenecek.

İSTANBUL'DA HASAR BÜYÜK OLACAK!

Prof. Dr. Naci Görür konu ile ilgili olarak yaptığı bir açıklamada "Fakat Maraş depremi beklediğimiz Marmara depreminden daha büyük. İstanbul'da en fazla 7.5 bekliyoruz. İstanbul'da daha küçük deprem beklememize karşın İstanbul'da hasar Maraş'tan daha fazla olur " dedi.

İSTANBUL DEPREMİ NE ZAMAN OLABİLİR?

Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbul'da beklenen deprem için araştırmalar sıklaştı. Uzmanlar ve deprem bilimciler İstanbul'da bir deprem bekliyor ancak kesin bir tarih verilmesi şu an için söz konusu değil.

7.0-.7.5 ARASINDA BİR DEPREM BEKLENİYOR

Deprem bilimcilerine göre mega kent İstanbul'da beklenen depremin şiddeti 7.0 ila 7.5 civarında olacak.

Türkiye’de meydana gelen tüm depremleri ayrıntılı bir şekilde takip edebileceğiniz ‘Sismik Harita’ paylaşıldı!

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Bolu depremi olası İstanbul depremini tetikler mi? AFAD’dan Marmara’daki fay hatları ile ilgili beklenen açıklama!


Geri Dön