25 / 04 / 2024

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: İstanbul depreme hazır mı?

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: İstanbul depreme hazır mı?

Türkiye'de son zamanlarda peş peşe yaşanan depremler akıllara olası İstanbul depremini getirdi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu...



Aktif deprem kuşağı üzerinde yer alan ülkeler arasında bulunan Türkiye'de, çeşitli illerde depremler meydana geliyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası konuyla ilgili araştırmaları bulunan pek çok üniversite ve deprem uzmanı yaptıkları analiz ve araştırmaların sonuçlarını insanlara duyurmak ve uyarılarda bulunmak amacıyla son dakika açıklamaları yapmaya devam ediyor. Son olarak Prof. Dr. Şükrü Ersoy, katıldığı bir televizyon yayınında beklenen büyük İstanbul depremine ilişkin korkutan bir açıklamada bulundu. İşte Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un açıklamaları.

"ZAMAN YOK..."

Profesör Doktor Şükrü Ersoy'un yaptığı açıklamada şunlar yer aldı:, "Tüm yer bilimcilerin ortak görüşü Marmara'da büyük depremin olacağı yönünde... Yaşanan son 5.8'lik deprem de hasarlar yaşadık, olası muhtemel deprem ise bunun 30-40 katı o yüzden İstanbul'da deprem olmayan her anı depreme hazırlık konusunda iyi geçirmeliyiz. Zaman yok!.

Bu deprem yarın da olabilir 50 yıl sonra da olabilir ama olacak bu kesin. Bu insanları korkutmak değil, bu bizim gerçeğimiz. Birinin çıkıp depremin olmayacağını söylemesi bir hayal. Bu depreme karşı iyi hazırlık yapmalıyız".

"BU BİZİM GERÇEĞİMİZ"

"Deprem olmayan her anı İstanbul'da önlem alarak geçirmemiz gerektiğini belirten Prof. Dr. Ersoy, "Bu partiler üstü bir konu, tüm kurumların dirsek temasında çalışması gereken önemli bir konu, bu insanları korkutmak değil, bu bizim gerçeğimiz, bunu kabul etmek gerekiyor...

"DEPREMDE EN GÜVENİLİR YER..."

"Birinin çıkıp söylemesiniş beklemek bir hayal, bu deprem eninde sonunda belki 50 yıl sonra da meydana gelebilir, hemen yarın da olabilir, bunun için gerekli önlemlerin alınması gerekiyor, öncelikle bina güvenliği, çünkü depremde en güvenilir yer, evlerin içi olması gerekiyor.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir’den flaş açıklama: O ilde 7 şiddetinde deprem olabilir!


Geri Dön