26 / 04 / 2024

Pronto Tour 2015 için fiyatlarda yüzde 10 indirim yapacak!

Pronto Tour 2015 için fiyatlarda yüzde 10 indirim yapacak!

Paket turları önceki yıla göre yüzde 10 daha ucuza satacaklarını söyleyen Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Onaran, "Yurtdışında daha da güçlendik. Bunu tüketiciye fiyat avantajıyla yansıtıyoruz" dedi



2014'ün ilk yarısını seçimler ve kurdaki yukarı yönlü hareketlilik nedeniyle durağan geçiren Pronto Tour, 2015'e güçlü giriyor. 2014'ün 4'üncü çeyreğinde kişi sayısında yaklaşık yüzde 40 büyüyen şirket, 2015 için fiyatlarında yüzde 10 indirim yapacak. Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, "Kaliteyi daha düşük fiyatlara sunmanız için uçak şirketlerinden daha fazla koltuk, otellerden de daha fazla oda satın alabilecek gücünüzün olması gerekiyor. Bunu yapabilmeniz için özellikle yurtdışı operasyonlarınızda güçlü olmalısınız. Biz 2014'te bunu başardık" dedi. 2015 paket turlarında, aynı kaliteyi bir önceki yıla göre yüzde 10 ucuza sunacaklarını dile getiren Onaran, bunu da nihai tüketiciye fiyat avantajıyla yansıtacaklarını aktardı. 


'VB' İBARESİNİ KALDIRIYORUZ 

2015'te bir yeniliğe daha imza atacaklarını vurgulayan Onaran, "Yurtdışı tatil programlarında 'Otel vb' ibaresi yazar. Yurtdışına tur düzenleyen tüm operatörlerin yaptığı bir uygulama. Biz bunu kaldırıyoruz. Kişi nerede kalacağını net bir şekilde bilecek" diye konuştu. 2014'ün ilk yarısını seçimler ve kurdaki yukarı yönlü hareket nedeniyle bir önceki yılın altında kapattıklarını belirten Onaran, ikinci yarıyılda taşların yerine oturduğunu ve kişi sayısında yılsonu büyüme oranının yüzde 5 olacağını kaydetti. Onaran, "2015'in hedeflerimizi yakalayacağımız bir yıl olacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Operasyonlarının yaklaşık yüzde 65'ini yurtdışı turların oluşturduğunu belirten Onaran, "80'in üzerindeki ülkeye 12 ay boyunca satış yapıyoruz. Yurtdışı kara turlarında lider konumundayız" dedi. Bu nedenle erken rezervasyonun kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Onaran, 2014'te operasyonlarının yaklaşık 3'te 1'ini de bu yolla sağladıklarını aktardı. 


ÖZEL TURLARA İLGİ BÜYÜK 

2014'te yeni operasyonlara başladıklarını aktaran Onaran, şunları anlattı: "2013'te İran turlarına başlamıştık. İtalya turlarına göre iki katı fiyatı olmasına rağmen büyük bir ilgi gördü. Ayrıca yeni ve farklı güzergâh arayan tatilciler için exclusive (özel) turlar dediğimiz özel bir departman kurduk. Burada sakura mevsiminde Japonya, şarap yolu Kuzey Fransa, şatolarda romantik yol Almanya, lavanta mevsiminde Provence, göç zamanında Zanzibar gibi çok özel turlar düzenliyoruz. Bu departmanımıza ilgi oldukça yüksek. Yüzde 20 büyüme hedefindeyiz." 


TURİZM SEKTÖRÜNE DE BİR BDDK LAZIM

Sektörle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ali Onaran, bir tur operatörlüğü kanunu çıkması gerektiğini söyledi. Onaran, şunları anlattı: "Küçük bir seyahat acentesi internette bir site açıp, tüm Türkiye'ye belki de açığa satış yaparak para toplayabiliyor. Bu şirketlerin birçoğu parayı topladıktan sonra ortadan kayboluyor. Bir tur operatörü banka gibi para toplayabiliyorsa ve karşılığında da hiçbir hükmü olmayan bir kağıt parçası veriyorsa bunun bir yaptırımı olmalı. Bence turizm sektörüne bir denetleme sistemi getirilmeli. Tıpkı bankalarda olduğu gibi turizme de bir BDDK lazım." 


KKTC'DE BÜYÜK BAŞARI

Türkiye'ye turist taşıma (incoming) operasyonları da yapan Pronto Tour, yılda yaklaşık 20 bin kişiyi ülkeye getiriyor. İncoming'de daha çok Ege Bölgesi'nde güçlü olduklarını vurgulayan Onaran, "Geçen yıl operasyonlarımıza Kuzey Kıbrıs'ı da ekledik. Ve bir başarıya imza attık. KKTC'ye gelen toplam Fransız turistin iki katını Kıbrıs'a biz tek başımıza taşıdık" dedi.


Sabah


Geri Dön