29 / 03 / 2024

PTT’den iş arayanlara müjde! PTT personel alımı ne zaman? İşte 2022 PTT personel alımı için aranan şartlar

PTT’den iş arayanlara müjde! PTT personel alımı ne zaman? İşte 2022 PTT personel alımı için aranan şartlar

PTT personel alımının detayları iş arayan vatandaşlar tarafından oldukça merak konusu. Peki, PTT personel alımı ne zaman? PTT hangi şartlar ile personel alacak? PTT personel sınavında hangi konular çıkacak? İşte detaylar…



Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi  (PTT) personel alımı başvuruları, kriterleri ve tarihleri son zamanların en merak edilen personel alımlarından biri. İçinde bulunduğumuz 2022 yılı içerisinde 55 bin kişinin PTT tarafından istihdam edileceği bildirilmişti. Başvuruda bulunacak olan kişiler "PTT personel alımı kriterleri neler, başvurular nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyorlar. İşte PTT personel alımı 2022 başvuru ilanı detayları…

PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT personel alımı ile ilgili henüz kurumdan veya hükümet tarafından net bir açıklama yapılmadı.

PTT’YE İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuran adaylar, gerekli şartları taşıdığında kurumun uygulayacağı sınav ya da mülakatlara katılım sağlayarak, başarı sağlanması halinde belli bir kadroda işe alımı sağlanacaktır. Bununla birlikte her yıl PTT kendi web sitesi üzerinden veya konuyla alakalı farklı sitelerinde alım yapılacak personel sayısıyla ilgili vatandaşları bilgilendirmekte. PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen kişiler için gerekli detaylar şu şekilde:

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin yapması gereken ilk şey; PTT resmi web sitesinden başvuru alanlarını tercih etmek olacaktır.

Başvuru sırasında kişiler, seçecekleri alana göre tek bir seçim yaparken, hak ettikleri puanlara göre değerlendirilmeye alınacakları açıklanıyor.

Aynı zamanda sınava katılmayı arzu eden kişiler, sınav için yatıracakları belli miktardaki parayı Ziraat Bankası ya da PTT web sitesi üzerinden yatırabilirler.

PTT PERSONEL ALIMI VE İŞ İLANLARI NE DURUMDA

Açık olan ve duyurulan tüm pozisyonlar aynı zamanda gerek görülen tüm departmanlara personel alımı yapacak olan PTT, personel alacağı yönündeki bildirimlerini Ptt.gov.tr adresi üzerinden yapabilirler. Bununla birlikte; öğrenciler için staj imkanı da bulunmakta. PTT Kargo son açıklamalarına göre; Staj Seferberliği Projesi ile  birlikte kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden staj başvurularını da gerçekleştirebilirler.

PTT’den iş arayanlara müjde! PTT personel alımı ne zaman? İşte 2022 PTT personel alımı için aranan şartlar


Geri Dön