25 / 04 / 2024

Qualcomm Atheros akıllı evlere yönelik Wi-Fi paket sistemini görücüye çıkardı!

Qualcomm Atheros akıllı evlere yönelik Wi-Fi paket sistemini görücüye çıkardı!

Qualcomm Atheros, akıllı ev ve bina pazarına yönelik yüksek performanslı, düşük enerji tüketimli yeni Wi-Fi Paket Sistemi'ni tanıttı



Her Şeyin İnterneti tasarım ekosistemini genişletecek AR4100P çözümünü görücüye çıkardı

Qualcomm Incorporated’ın (NASDAQ: QCOM) ağ iletişim ve bağlantı alanında faaliyet gösteren iştiraki Qualcomm Atheros Inc., dahili ağ bağlantı çatısına sahip tümleşik 802.11n tek kanal Wi-Fi sistem paketi AR4100P’yi tanıttı. AR4100P, FCC sertifikasına ve tümleşik IPv4/IPv6 TCP/IP çatısına sahip AR4100'ün gelişmiş bir versiyonu. Akıllı ev, bina ve ev aletleri kanallarında cihazlar arası iletişim uygulaması yapan müşterilere yönelik olarak tasarlanan AR4100P, sistem tasarımcılarına oldukça tümleşik bir çözüm sağlayarak sistem maliyetlerini düşürürken, sistem tasarımını da kolaylaştırıyor.

AR4100P; akıllı enerji tüketimi, akıllı ev, güvenlik, bina otomasyon uygulamaları, uzaktan sağlık ve sıhhat takibi ile diğer cihazlar arası iletişim (M2M) uygulamaları için ölçeklenebilir IP altyapısı sağlayan, kablolu ve kablosuz teknolojileri içeren Qualcomm Atheros Her Şeyin İnterneti portföyünün en yeni ürünü.

AR4100P, Qualcomm Atheros’un düşük güç tüketimli IP sensörleri için referans tasarım olan SP137 gelişim paketi ile tanıtıldı. Gelişim Paketi, Micrium µC/OS-III™ işletim sistemini kullanan NASDAQ: QCOM) ağ iletişim ve bağlantı alanında faaliyet gösteren iştiraki Qualcomm Atheros Inc., dahili ağ bağlantı çatısına sahip tümleşik 802.11n tek kanal Wi-Fi sistem EFM32 Gecko düşük enerji tüketimli Cortex-M3 micro kontrol ünitesini bünyesinde barındırıyor. Çok sayıda tümleşik ek sensör ve düşük enerji tüketimli Wi-Fi paketi, yalnızca 2uA enerji tüketimi ile derin uyku moduna destek veriyor ve bu da AA piller ile çalıştırılabileceği anlamına geliyor. Paket aynı zamanda ek sensörlere yönelik genişleme ve gerektiğinde diğer mikro kontrol üniteleri veya işletim sistemleri ile kolayca çalışma imkânı da sunuyor. Paketin tasarım akışı merkezi ise, IAR Systems’e ait Embedded Workbench® Integrated Development Environment (Tümleşik Gelişim Ortamı).

Qualcomm Atheros AR4100P, AR4100'ün becerilerini de hayli geliştiren yeni yazılımın bir parçası. AR4100, www.Freescale.com internet sitesi üzerinden Freescale’den temin edilebilecek TWR-WIFI-AR4100 gelişim paketi ile uyumlu.

Qualcomm Atheros Ürün Yönetimi Genel Direktörü Adam Lapede “AR4100P, Qualcomm Atheros için heyecan verici bir gelişme. Bu yeni paket sistemi, Qualcomm’un Her Şeyin İnterneti ve cihazlar arası çözüm sektörlerine öncülük etme bağlılığını ve yatırım devamlılığını teşvik ediyor. Ekosistem ortaklarımız ile birlikte çalışarak düşük enerji tüketimli takip ve kontrol uygulamaları için sıra dışı performans sunan bir çözüm geliştirdik. AR4100 paket sistemi, bağlı aygıtların kullanım alanlarının genişletilmesine yardımcı olacak, kendisine has özelliklere sahip” ifadesinde bulundu.

AR4100P ile birlikte, Qualcomm Atheros, AR4100 ve AR4100P tasarım ekosistemini çoklu mikro kontrol ünitesi, yazılım ve modül satıcıları, dağıtımcı, tasarım ve üretici ortakları da dahil edecek şekilde genişletiyor.

Qualcomm Atheros, 26-29 Mart tarihleri arasında San Jose, Kaliforniya'da gerçekleşecek Tümleşik Sistemler Konferansı’nda Qualcomm sergisi (no: 2101) ile AR4100P ve AR4100 çözümlerini gözler önüne serecek.

Qualcomm Atheros Inc. Hakkında
Qualcomm Incorporated’in ağ iletişimi ve bağlantı alanında faaliyet gösteren bağlı kuruluşu Qualcomm Atheros Inc.; mobil, ağ iletişimi, bilgisayar ve tüketici elektroniği pazarlarına yönelik lider bir kablosuz ve kablolu teknoloji sağlayıcısıdır. Kuruluş, insanları şık ve herkes tarafından erişimi mümkün şekilde birbirlerine bağlayıp yetkilendiren teknolojiler icat etmeye odaklanmıştır. Qualcomm Atheros geniş bağlantı portföyü ile küresel müşteri tabanına, Wi-Fi®, GPS, Bluetooth®, Ethernet, HomePlug® güç hattı ve PON teknolojilerini kullanan yüksek performanslı ve zincirleme çözümler sunmaktadır. Qualcomm Atheros, müşterilerinin yüksek performanslı ve benzersiz ürünler yaratmalarını sağlamak üzere son derece entegre, düşük tüketimli ve sistem seviyesinde çözümler sunmak amacıyla RF (Radyo Frekansı), sinyal işleme, yazılım ve ağ iletişimi alanlarındaki engin uzmanlığını geliştirmektedir. Daha fazla bilgi için www.qca.qualcomm.com adresini ziyaret edin.

Qualcomm Atheros, Qualcomm Atheros Inc.’in ticari markasıdır. Qualcomm, Qualcomm Incorporated’ın ticari markasıdır. Wi-Fi, Wi-Fi Alliance’in tescilli ticari markasıdır. Bluetooth, Bluetooth Special Interest Group’un tescilli ticari markasıdır. HomePlug, HomePlug Powerline Alliance’ın tescilli ticari markasıdır. EFM32, Energy Micro.’nun tescilli ticari markasıdır. Cortex-M3, ARM Limited’in, Avrupa ve diğer ülkelerde, ticari markasıdır. µC/OS-III, Micrium’un ticari markasıdır. Diğer tüm ticari markalar, sadece ilgili sahiplerinin mülkiyetindedir.

 


Geri Dön