27 / 04 / 2024

R-Pharm, Türkiye'de 100 milyon TL bütçeyle fabrika kuracak!

 R-Pharm, Türkiye'de 100 milyon TL bütçeyle fabrika kuracak!

Rusya'nın en büyük ilaç şirketlerinden R-Pharm, Türkiye'ye yapacağı 300 milyon liralık yatırım için düğmeye bastı. Rus şirketi ilk olarak 100 milyon TL bütçeyle fabrika kuracak




Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun geçtiğimiz yıl ABD'de Uluslararası Biyoteknoloji Fuarı'nda yaptığı "Yabancı ilaç devleri yatırıma gelecek" açıklamasının ardından Türkiye'yi radarına alan Rus şirketi, sözünü tuttu. Rusya'nın en büyük ilaç şirketlerinden R-Pharm, Türkiye'ye yatırım kararı aldı. R-Pharm CEO'su Vasily Ignatyev, Türkiye'ye 300 milyon liralık (100 milyon euro) yatırım yapacaklarını açıkladı. Şirket projenin ilk ayağı olan 100 milyon TL'lik (30 milyon euro) kısmını 2016'da hayata geçirecek. Ignatyev, Türkiye'den Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesine ulşmayı hedeflediklerini belirterek, "2018'e kadar diğer birimler de devreye girecek ve 100 milyon euroluk yatırım tamamlanacak" dedi. Rus şirketi Türkiye'de yerli bir ortakla hareket edecek. Bunun için 70.5 milyon liralık sermayeyle TRPHARM İlaç Sanayi adıyla İstanbul merkezli bir şirket kuran Rus devinin Türk ortağı ise sektörün tanınan isimlerinden biri. 


TÜRK ORTAĞI DA SEKTÖRDEN 

Roche'un Türkiye eski başkanı ve firmanın faaliyet gösterdiği 150 ülkenin 108'inden sorumlu olan üst yöneticisi Tuygan Göker'in oğlu Mehmet Can Göker, TRPharm'ın iki yönetim kurulu üyesinden biri olarak dikkat çekiyor. 


POKERDE DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN

Geçen yılı yaklaşık 2 milyar dolarlık ciroyla kapatan R-Pharm, Rusya'daki ilaç ihracatında yüzde 3.7'lik pazar payına sahip. 2001'de şirketi kurarak kısa sürede önemli bir büyüklüğe ulaştıran işadamı Alexey Repik, dünya klasmanında en önemli 10 poker oyuncusu arasında yer alıyor.



Sabah




Geri Dön