29 / 03 / 2024

Ramazan öncesi vatandaşa ekmekten kötü haber! Zam geliyor..

Ramazan öncesi vatandaşa ekmekten kötü haber! Zam geliyor..

Dünyada artan emtia fiyatları ve Rusya'nın başlattığı savaş nedeniyle temel gıda fiyatlarından aşırı yükselişe bir yenisi daha eklendi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) un sanayicilerine sattığı buğdaya yüzde 22 zam yaptı. Zam sonrası ekmek ve una büyük zam kapıda..



Ramazan ayında 6 lirayı satılacağı iddiasıyla TBMM'de CHP ve AK Parti vekilleri arasında tartışma konusu olan pidenin fiyatı 6 lirayı da aşacak gibi görünüyor. Ekmek için kuyruğa giren vatandaş bütçesini nasıl denkleştirip Ramazan'da ibadet edeceğini hesaplarken Toprak Mahsülleri Ofisi, buğday ve un fiyatlarına zam yaptı. İstanbul'da fırınlarda 3,5 liradan satılan ekmek bu zamlardan sonra 4 liraya 6 liradan satılması planlanan Ramazan pidesinin 7 liraya çıkabileceği ifade edildi. Zam sonrası sanayicinin maliyetleri artacağı için ekmeğe zam yapılması kaçınılmaz olarak gösteriliyor. 

ZAMLAR 3 GÜN ÖNCEDEN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

TMO, un sanayicilerine satılan buğdaya zam yaptı. 25 Mart itibariyle ekmeklik buğday satış fiyatı ton başına 2 bin 650 liradan 3.210-3.325 liraya çıktı. TMO hasat sezonunda yerli üreticilerden buğdayın tonunu 2.450 TL’den almış, daha pahalıya ithal ettiği buğdayı ise kamu zararına düşük fiyatlarla un ve yem sanayicilerine satarak sanayicileri sübvanse etmişti.

 Ramazan öncesi vatandaşa ekmekten kötü haber! Zam geliyor..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön