26 / 04 / 2024

Ramazan öncesi vatandaşa ekmekten kötü haber! Zam geliyor..

Ramazan öncesi vatandaşa ekmekten kötü haber! Zam geliyor..

Dünyada artan emtia fiyatları ve Rusya'nın başlattığı savaş nedeniyle temel gıda fiyatlarından aşırı yükselişe bir yenisi daha eklendi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) un sanayicilerine sattığı buğdaya yüzde 22 zam yaptı. Zam sonrası ekmek ve una büyük zam kapıda..



SANAYİCİ HAZİNE'DEN ÇIKAN PARAYLA DESTEKLENİYOR

Türkiye'ye ithal edilen buğday uluslararası fiyatlardan alınıp çok düşük fiyatlarla sanayiciye veriliyor. Sanayicilere büyük sübvansiyon uygulanıyor. Sanayiciye verieln destek ise hazinenin kasasından çıkan paralarla karşılanıyor. üreticiler paranın sanayiciye destek yerine çiftçiye üretim yapması için destek şeklinde ödense bugü buğdayın fiyatının ülkede artmayacağı vurgulanıyor. Öte yandan Toprak Mahsülleri Ofisi yeniden buğday ithal etmek için düğmeye bastı. 210 bin ton ekmeklik buğday için ithalat ihalesi açan TMO'ya CHP milletvekilleri tepki gösterdi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön