24 / 04 / 2024

Rami Kışlası projesi 2018 yılında tamamlanacak!

Rami Kışlası projesi 2018 yılında tamamlanacak!

İstanbul Eyüp’te yer alan Rami Kışlası’nın üçüncü etap restorasyon süreci Ocak ayında başlayacak. Projenin ise 2018'de tamamlanması planlanıyor. 



Akşam Gazetesi'nden Yelda Gökdağ'ın haberine göre; 250 yıllık Rami Kışlası’nı, Türkiye’nin cazibe merkezine getirecek projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

 

Geçtiğimiz yıl 46 milyon TL harcanarak tamamlanan ikinci etap restorasyon çalışmalarının ardından, kışlanın tamamlanması için son adım olan üçüncü etap restorasyon çalışmalarının Ocak ayında başlayacağı söyleniyor. 

 

2018 içinde tamamlanarak hizmete girecek olan Rami Kışlası Projesi, müze, kütüphane, restoranlar, alışveriş mekanları ve 200 dönümlük peyzaj düzenlemesiyle İstanbul’un çekim merkezi olacak.

 

Rami Kışlası projesinin restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile proje kapsamında 10 milyon kitap kapasiteli Türkiye’nin en büyük kütüphanesini de hizmete sunulacak. 

 

900 toptancı dükkanı yer alacak
Rami Kışlası'nda 990 toptancı dükkanı, banka ve restoranlardan oluşan 120 ticari mekan yer alacak. Ayrıca ziyaretçiler için 541 araçlık kapalı, 634 açık, 65 TIR olmak üzere toplam bin 240 araçlık otopark da bulunacak. Kültürel dokusunun bozulmaması için son teknoloji ekipmanlarla restorasyonu yapılan kışlada çalışmaların tamamlanmasının ardından, kışla çevresinde bulunan yaşam alanları da yeniden organize edilecek. 


Geri Dön