25 / 04 / 2024

Realty Plus Türkiye, Arap ortakla Arap coğrafyasına açılacak!

Realty Plus Türkiye, Arap ortakla Arap coğrafyasına açılacak!

Markalı emlak danışmanlığı firması Realty Plus, büyümek için arap yatırımcılarla görüşüyor...



ABD’nin en hızlı büyüyen markalı emlak danışmanlık firması olan International Realty Plus, yabancıların Türkiye’de mülk edinmelerine ilişkin yasal düzenlemenin ardından Arap yatırımcıların artan ilgisini, yeni işbirliği fırsatlarına dönüştürmeyi hedefliyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Realty Plus Türkiye kurucusu ve genel müdürü Hüseyin Altaş, yasanın çıkmasıyla birlikte özellikle Arap coğrafyasından, Türkiye’deki gayrimenkullere önemli bir talep artışı olduğunu belirterek; “Biz bu talebi iki yönlü fırsata dönüştürmeyi planlıyoruz. Bir taraftan, Türkiye’nin farklı bölgelerinde hem kullanım hem de yatırım amaçlı gayrimenkul arayışında olan Araplara, portföyümüzü sunarken diğer yandan da Arap yatırımcılar ile işbirliğine giderek özellikle Suudi Arabistan, B.A.E, Kuveyt, Bahreyn, Katar gibi ülkelerde ofis açmayı planlıyoruz” dedi. Bu amaçla şu anda Arap iş adamları ile görüşme halinde olduklarını belirten Altaş, planladıkları ortaklığın kısa sürede olumlu sonuçlanacağını beklediklerini belirtti. 


Gayrimenkul danışmanlığı konusunda 1994 yılından beri Kuzey Amerika’da hizmet veren International Realty Plus, Türkiye’deki büyümesini franchise modeli ile yeni ofisler açarak sürdürmeye devam ederken, bir yandan da yurt dışına yayılma planları yapıyor. Sahip olduğu ulusal ve uluslararası networkü krizdeki Avrupa yerine Arap coğrafyasına yönlendiren Realty Plus Türkiye, hem yurt içindeki büyümesini hızlandırmak hem de Arap ülkelerinde de faaliyet gösterebilmek amacıyla yatırımcı ortak alacak. Bu konuda Arap iş adamları ile görüşme halinde olan firma, işbirliği sonuçlandığında Suudi Arabistan, B.A.E., Kuveyt gibi ülkelerde temsilcilikler açmayı planlıyor. 


İki yılı aşkın süredir Türkiye’de hizmet veren Realty Plus, gayrimenkullerle ilgili her türlü alım, satım ve kiralama hizmetlerinin yanı sıra, Commercial birimi ile hem yatırım ortaklığı hem de konsept planlama, proje ve arazi geliştirme konularında danışmanlık hizmetleri, Concierge departmanı ile dünya standartlarında profesyonel olarak mülkiyet yönetimi hizmetleri sunuyor. Bunun yanı sıra Realty Plus Türkiye, sahip olduğu Previews programı sayesinde diplomatlar, iş adamları, ünlüler, ulusal ve uluslar arası birçok V.I.P. ye de gayrimenkul yatırım danışmanlığı yapıyor. Ticari kurumlara veya şahıslara ait mülkler için talep halinde müzayedeler de düzenleyen firma, ekspertiz hizmeti ile de  gayrimenkulün değerini SPK lisanslı uzmanlar tarafından yaptırarak rapor halinde müşterilerine sunuyor. 


Geri Dön