24 / 04 / 2024

Recep Altepe: Doğanbey ile ilgili planlar ve çalışmalar bizim dönemimizde olmadı!

Recep Altepe: Doğanbey ile ilgili planlar ve çalışmalar bizim dönemimizde olmadı!

Recep Altepe: " Kent merkezinde yüksek katlı inşa edildiği için tartışılan Doğanbey TOKİ konutlarıyla ilgili, "Doğanbey ile ilgili planlar ve çalışmalar bizim dönemimizde olmadı" dedi




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent merkezinde yüksek katlı inşa edildiği için tartışılan Doğanbey  TOKİ  konutlarıyla ilgili, "Doğanbey ile ilgili planlar ve çalışmalar bizim dönemimizde olmadı. Bu projeler ve planlar eski" dedi. Altepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti tarafından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına ikinci kez aday gösterildiğini hatırlatarak, bundan dolayı mutlu olduğunu söyledi. 


Bir yandan yerel seçim çalışmalarına devam ederken bir yandan da gece gündüz demeden Bursa'ya hizmet etmeyi sürdürdüklerini belirten Altepe, "24 saatimiz Bursa'ya ayrılmış vaziyette. Bursa ile yatıp, Bursa ile kalkıyoruz. Bursamıza hizmet etmek, Bursamıza güzel eserler bırakmak bizim için büyük bir heyecan. 


Bundan dolayı büyük mutluluk, heyecan duyuyoruz" diye konuştu. Altepe, Bursa'ya hizmet etme heyecanlarının günden güne arttığını dile getirerek, özellikle son 5 yılda kentte önemli projeleri hayata geçirmeyi başardıklarını anlattı. 


"Son 5 yılda Bursamız altyapısıyla, üst yapısıyla, tarihiyle, kültürüyle, turizmiyle, ulaşımıyla her alanla büyük mesafe katetti" diyen Altepe, "Sahilinden, şehir merkezinden, kırsalından, Uludağ'a kadar her alanda yatırımlar yapıldı. Bu konuda hizmette sınır tanımadık" ifadesini kullandı. Kent merkezinde yüksek katlı inşa edildiği için tartışılan Doğanbey TOKİ konutlarıyla ilgili yanlış bilgilendirmenin olduğunu belirten Altepe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğanbey ile ilgili planlar ve çalışmalar bizim dönemimizde olmadı. 


Bu projeler ve planlar eski. Onların MİA planlarına alınması 1991 yılında onaylandı. Dış cephedeki binalar yapılmıştı. İçteki mahalleler yaşanmaz hale gelip bölge terk edilmişti. Bu çalışmalar bölge halkıyla yapıldı. Buradaki planların uygulanması halkımızın yüzde 99 desteğiyle oldu. 


Onların talebiyle oldu. Yeni dönemde burasıyla ilgili bir tasarrufumuzun olup olmamasıyla ilgili şu an bir şey söylemek doğru değil. Doğanbey halkının bir talebi, bu talebin degerçekleştirilebilir durumu olması halinBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "Doğanbey TOKİ konutlarıyla ilgili planlar ve çalışmalar bizim dönemimizde de bunlar yeniden ele alınabilir. Bu dediğim gibi bizim şahsi bir konumuz değil. Kentle ilgili konu. Kentle ilgili adımı atarken her zaman için kent halkıyla birlikte karar vermek gerekiyor. Bu dönemin planları değil. 

Oralar değiştirilebilir ama 22 sene önce planlar değiştirilmiş. Biz AK Parti olarak Bursa'da plan değişikliği yapmadık. Yeni bir plan yapmadık." 


Ankara Kırmızı Beyaz Gazetesi




Geri Dön