16 / 04 / 2024

Recep Uncuoğlu: Hazırlayacağımız deprem raporunu TBMM'ye sunacağız!

Recep Uncuoğlu: Hazırlayacağımız deprem raporunu TBMM'ye sunacağız!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri, İzmir'deki depremzedelerle buluştu...



TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri, İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde evleri yıkılan ve geçici barınma merkezinde kalan depremzedelerle buluştu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığındaki komisyon üyeleri, Bayraklı ilçesinde temeli atılan deprem konutları alanlarında incelemeler yaptı, yürütülen çalışmalar hakkında önemli bilgiler aldı. Burada mahallelinin sorunlarını da dinleyen üyeler, daha sonra depremde konutları yıkılan vatandaşların yaşadığı konteyner kenti ziyaret etti.

Depremzedelere yönelik çalışmalar hakkında yetkililerden önemli bilgiler alan üyelere, konteyner kent sakinleri tarafından ikramda bulunuldu.

Recep Uncuoğlu: Hazırlayacağımız deprem raporunu TBMM ye sunacağız!

- "Hazırlayacağımız raporu TBMM'ye sunacağız"

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu Başkanı Uncuoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine 10 Kasım 2020'de göreve başladıklarını, komisyon olarak depremin yaşandığı bölgelerde incelemeler yaptıktan sonra rapor hazırlayarak 20 Mart'ta TBMM'ye sunacaklarını söyledi.

Şimdiye kadar ülke genelinde 15'ten fazla toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Uncuoğlu, farklı kurum ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kişiyi dinlediklerini, sunulan rapor ve belgeleri inceleyerek, değişik kurum ve kuruluşlardan bilgi ve belge talebinde bulunduklarını dile getirdi.

Uncuoğlu, kendisinin de 17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara Depremi'ni yaşayanlardan biri olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Burada yapılanları, imkanları gördüğümüzde hem inşaatların projelendirilmesi, inşaat kalitesi, onların yerinde dönüşümü, konteyner kentte verilen bütün hizmetler, depremin ilk anından itibaren yürütülen arama kurtarma çalışmaları dahil, yapılan hizmetler bizim hayal dahi edemeyeceğimiz şeylerdi. 1999'da gördüğümüz o acı tabloların hatıraları hala zihnimizdedir. Ama bugün elhamdülillah devletimiz güçlü. Bugün milleti için seferber olan devletin her kademesinden çalışanları, yöneticileri var. Millet için her şeyi fazlasıyla vermeye çalışan bir anlayış çok şükür. Rabbim tekrarını nasip etmesin. Bu depremlerden daha iyi dersler çıkarıp, sonraki depremlere daha iyi hazırlanıp, en az hasarla ve riskle depremleri atlatmak en büyük gayretimiz. Tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."
 

Depreme yönelik en önemli adım kentsel dönüşüm!


Geri Dön