26 / 04 / 2024

Redstone 3 yılda pazar lideri olmayı hedefliyor!

Redstone 3 yılda pazar lideri olmayı hedefliyor!

Redstone, yenilikçi franchise sistemiyle büyümesinde hız kesmiyor. Redstone Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "40 şubeye ulaştık. 1 yıl içinde bu rakamı 100'e çıkarmak, 3.yıl içinde de pazar lideri olmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.



Türkiye'nin ilk global gayrimenkul şirketi olma iddiasıyla sektöre adım atan Redstone, yenilikçi franchise sistemiyle hız kesmeden büyümesini sürdürüyor. Gayrimenkul sektöründeki rekorları ve dünya birincilikleriyle ismini duyuran Redstone Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, düzenlediği basın toplantısında “Kısa sürede Rusya, Güney Afrika, İspanya, Fransa, Almanya, Kazakistan, Polonya ve şirketimizin ofisinin de bulunduğu Amerika'nın da dahil olduğu 8 ülkeye franchise verdik. Şu an yurtiçi ve yurtdışında toplam 40 şubeye ulaştık. 1 yıl içinde bu rakamı 100'e çıkarmak, 3.yıl içinde de pazar lideri olmayı hedefliyoruz” açıklamalarını yaptı.

Redstone 3 yılda pazar lideri olmayı hedefliyor!

Evrim Kırmızıtaş Başaran, Türkiye'den dünyaya açılan ilk global gayrimenkul franchise sistemi olma iddiasıyla sektöre adım atan Redstone'u kurdu. Yalnızca birkaç ayda 40 şubeye ulaşan Redstone'un basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, şunları kaydetti:

"Bundan 2 yıl önce karar verdiğim kendi markamı yaratma fikri, araya pandeminin girmesiyle 2021'in son aylarında hayata geçti. Ancak bu kadar kısa sürede karşılaştığımız yoğun talep, bizi bile şaşırttı. Sadece sosyal medya hesabımdan yaptığım duyuruyla, ilk 24 saat içinde yurtiçi ve yurtdışından 1.000'e yakın başvuru aldık. İlk 3 ay içinde genel merkez personel sayımız 60'a yükseldi ve daha büyük bir ofise geçmek durumunda kaldık.”

Redstone 3 yılda pazar lideri olmayı hedefliyor!

"Hedefimiz 3 yıl içinde pazar lideri olmak”

1 yıl içinde 100 şubeye ulaşmayı hedeflediklerine dikkat çeken Başaran,“Kısa sürede Rusya, Güney Afrika, İspanya, Fransa, Almanya, Kazakistan, Polonya ve şirketimizin ofisinin de bulunduğu Amerika'nın da dahil olduğu 8 ülkeye franchise verdik. İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs başta olmak üzere pek çok ülkeden yatırımcılarla da görüşmelerimiz sürüyor. 3 yıl için şube sayımızı 300'e çıkararak pazar lideri olmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Redstone 3 yılda pazar lideri olmayı hedefliyor!

“Global bir franchise şirketi olmak, sermaye gücü gerektiriyor"

Şu anda özellikle Amerikan şirketlerince domine edilen gayrimenkul franchise pazarındaki rakamların ve verilen çok sağlıklı olmadığına vurgu yapan Başaran, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu firmaların çoğu, yurtdışındaki genel merkezlerine ve şube sayısı üzerinden rapor verdiği için çok da sağlıklı ve güncel bilgi vermiyorlar. Ayrıca global güncel bilgi vermiyorlar. Ayrıca global firmalar Türkiye pazarına girince kendi CRM sistemleri, dünya çapındaki global altyapılarıyla giriyorlar. Biz Redstone olarak her şeyi sıfırdan yapıyoruz. Global bir franchise firması olmak, ciddi bir operasyon gücü gerektiriyor. Yerel bir emlak firması değil de global olmak isteyen bir marka iseniz, tum adımlarınız planlı olmalı ve arkanızda da ciddi bir sermaye gucu bure Ben bu konuda her zaman iddialıydım ama Başaranlar Yatırım Holding ortaklığıyla dünyaya meydan okuma gücünü kendimde buldum."

Redstone 3 yılda pazar lideri olmayı hedefliyor!

“Dünyadaki Türk girişimcileri bir araya getiriyoruz"

Bu sektöre girdiğinden beri hep fark yaratmanın ve ilklerin peşinde olduğuna dikkat çeken Başaran, "Asıl başarıyı da bu bakış açısının getirdiğine inanıyorum. Şimdi de Redstone'la Türkiye'den dünyaya açılan ilk gayrimenkul franchise markası olarak bir ilki başarıyoruz. Biz dünyanın farklı noktalarındaki Türklere de bu anlamda bir istihdam yaratıyoruz. Bir Türk firmasıyla global anlamda çalışma fırsatı sunuyoruz. Bu anlamda da Redstone olarak dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Türk girişimcileri birbirine bağlamak gibi bir misyonumuz olacağını görüyorum” şeklinde konuştu.

Redstone 3 yılda pazar lideri olmayı hedefliyor!

"Sahadan gelmenin avantajıyla, en iyileştirilmiş sistemi sunuyoruz"

Bu sektörde kendi markasını oluşturan ve bunu global olma iddiasıyla hayata geçiren ilk kadın girişimci olan Başaran, açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Ülkemizde maalesef pek çok farklı sebeple basite indirgenen emlak alım-satım işi; benim için dünyanın en zevkli, asil ve en kazançlı işi. Bu sektöre olan inancımla, bugün bu kadar rekabet yoğun ve zor bir sektörde uluslararası anlamda girişim yapan ilk kadın girişimciyim. Piyasada en büyük satışları yapan biri olarak, sektöre girişimci olarak bu iddiada giren biri olmanın da ciddi bir sorumluluğu var. Sahadan gelmenin avantajıyla, diğer firmaların zayıf oldukları noktaları ve eksiklerini biliyorum. Bu da Redstone’un sunduğu fırsatları ve rakamları da daha avantajlı hale getiriyor. Örneğin; sektörde broker'ların genel merkeze cirodan verdikleri pay olan 'royalty' ücreti, ortalama yüzde 10 iken bu rakam bizde yüzde 5. Ayrıca global şirketlerin franchise ücretleri Türkiye'de 30 bin dolar, yurtdışında ise 100 bin dolarlara kadar çıkıyor. Biz bu rakamı 100 bin TL'ye sabitledik. Redstone olarak gayrimenkul franchise sistemindeki tüm rakamlarını "iyileştirilmiş' ve ideal oranlarda sunuyoruz. Çünkü beraber kazanmak ve Türkiye'nin bu anlamda yurtdışına açılan ilk markası olmak istiyoruz."

 

Gayrimenkul sektöründe alım satımlar hareketlendi!


Geri Dön