27 / 04 / 2024

Rekabet Kurulu 3 akaryakıt şirketine soruşturma açtı! Pazardaki uygulamaları şikayet konusu oldu

Rekabet Kurulu 3 akaryakıt şirketine soruşturma açtı! Pazardaki uygulamaları şikayet konusu oldu

Rekabet Kurulu, akaryakıt pazarındaki uygulamalarının şikayete konu olması nedeniyle 3 akaryakıt şirketine soruşturma başlattı.



Rekabet Kurulu,  Ankara  Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesi'nin kararı üzerine, Petrol Ofisi Havacılık Operasyonları A.Ş., THY Opet Havacılık Yakıtları A.Ş. ve Triple Star Aviation Limited'in özel jetlere yakıt tedariki pazarındaki uygulamaları nedeniyle soruşturma başlattı. Kurul, daha önce, söz konusu iddialara yönelik soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar vermişti.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre; Ankara Bölge İdare Mahkemesi 8. İdari Dava Dairesi'nin kararı üzerine Kurul, Petrol Ofisi Havacılık Operasyonları, THY Opet Havacılık Yakıtları ve Triple Star Aviation'ın özel jetlere yakıt tedariki pazarındaki uygulamalarıyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar" ile "Hakim Durumun Kötüye Kullanılması" maddelerini ihlal ettikleri iddiasını yeniden değerlendirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön