25 / 04 / 2024

Rekabet Kurulu'ndan çimento fiyatlarına ilişkin açıklama!

Rekabet Kurulu'ndan çimento fiyatlarına ilişkin açıklama!

Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, çimento fiyat artışlarına karşılık yapılacak olan grevle ilgili konuştu. Çimento sektöründe Nisan'dan beri kapsamlı bir soruşturma yapıldığını aktaran Küle, konuyla ilgili kamuoyunda eksik ve yanlış bilgiler olduğunu vurguladı.



Çimento fiyatlarındaki artışın inşaat sektöründeki yankıları devam ediyor. Müteahhitlerin çimento fiyatları sebebiyle 2 Eylül tarihinde inşaatları durdurma kararı aldığı duyurulmuştu. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "6 milyon konut kentsel dönüşüm beklerken çimento kartelinin yüzde iki yüz zam yapması kabul edilemez, 250 alt sektöre de ciddi zarar vermektedir" diye konuştu. Konuyla ilgili Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle'den bir açıklama geldi.

Rekabet Kurulu ndan çimento fiyatlarına ilişkin açıklama!

Çimento sektöründeki kartel iddialarıyla ilgili değerlendirmeler yapan Küle, "Çimento sektörüne gelince, maalesef bazı eksik ve yanlış bilgiler var kamuoyunda. Çimento sektöründe bu yılın dördüncü ayında başlamış kapsamlı bir soruşturma sürüyor. Gerek tarafların savunma haklarının etkin kullanılması gerekse de sağlıklı analizlerin yapılması adına biliyorsunuz soruşturma süreçleri sözlü savunma toplantısı ve nihai karara kadar gizli sürüyor" açıklamasında bulundu. 

Küle, konuyla ilgili 20 Nisan 2021 tarihinde bir duyuru yayımladıklarını da hatırlatarak, "Web sitemizden dileyen herkes bu duyuruya ulaşabilir ve dilediği bilgi ve belgeyi Kurumumuzla paylaşabilir" şeklinde konuştu.

Rekabet Kurulu ndan çimento fiyatlarına ilişkin açıklama!

Tarımsal girdiler ve diğer bazı tüketici ürünlerine ilişkin bir soruşturmalarının da gündemlerinde yer aldığına dikkat çeken Küle, "Yine COVID-19 sürecinde temel ihtiyaç ürünleri ve organize perakende başta olmak üzere, yoğun şikayetler sonucu başlatılan dosyalar da önümüzdeki aylarda nihai karara dönüşecek ve kamuoyuyla paylaşılacaktır" diye konuştu.

Küle, kurul tarafından soruşturma açılmasına karar verildikten sonraki süreçlerin son derece şeffaf olduğuna, Rekabet Kurumunun internet sitesinden hem yürüyen soruşturmaların konusunun, taraflarının ve kapsamının hem de geçmiş kararların izlenebildiğini de belirtti. 

İnşaat sektöründen grev açıklaması!

İnşaat sektöründe yüksek fiyat tartışması!


Geri Dön