23 / 04 / 2024

Rekabet Kurulu'ndan zincir marketlere uyarı yağdı! Uyarılara uymayanların ikinci bir şube açması yasaklanacak!

Rekabet Kurulu'ndan zincir marketlere uyarı yağdı! Uyarılara uymayanların ikinci bir şube açması yasaklanacak!

Rekabet Kurulu tarafından zincir marketlere özel üretilen ambalajlara dikkat ve açılışlar için mesafe uyarısı geldi. Uyarılara uymayanlara yaptırımlar uygulanacak.



Rekabet Kurulu ndan zincir marketlere uyarı yağdı! Uyarılara uymayanların ikinci bir şube açması yasaklanacak!

AÇILIŞLARDA MESAFEYE DİKKAT

Zincir marketlere yapılan mesafe şartına ilişkin Raporda şunlar kaydedildi: "Mağaza açılışlarına yönelik olarak, belirlenecek bir mesafe kurallarında yaşanacak olumsuzluklar sonunda aynı ekonomik bütünlük içerisinde yer alan perakendecilerin ikinci bir şube açmaları yasaklanacak. Yine bu teşebbüsler neticesinde devralma işlemi yapması engellenecek. Belirli bölgelerde birbirine çok yakın mesafelerde aynı gruba ait zincir marketlerinin olması o bölgeye yeni bir perakendecinin kurulmasını olumsuz etkiler. Bu yüzden konuya ilişkin düzenleme rekabet pazarında olumlu etkiler doğuracak.

ÖZEL AMBALAJLAR OKUNUR OLSUN

Yayınlanan raporda tedarikçilerin tek bir zincir market için özel gramajlı ürün üretmesinin engellenmesi gerektiğine dikkat çekilerek şunlar kaydedildi: "Ürünlerin bilinen veya standart ambalajlarından farklı olarak belli bir boyutunun münhasıran sadece bir perakendeci için üretildiği görülüyor.Bu uygulama sektörde yaygınlık kazanıyor. Ancak bu durum tüketicilerde de çeşitli yanılsamalara yol açıyor. Söz konusu gramaj-ambalaj-boyut farklılıklarının tüketici tarafından kolaylıkla algılanıp algılanamayacağına bakılmaksızın, sadece bir perakendeciye özel belli bir ambalaj üretilmesinin yapılacak bir düzenleme ile yasaklanabileceği kararı düşünüyor. 

Ayrıntılı bilgi için : http://www.rekabet.gov.tr/

Philips Azur Advanced Buharlı Ütü GC4938/20 ne kadara satılıyor? Teknik özellikleri neler? 1 Nisan 2023 fiyat listesi

Migros'ta 8'li havlu kağıt 53, süzme peynir 44, yoğurt 26 TL! Yüzde 60 indirim fırsatını kaçırmayın! 


Geri Dön