25 / 04 / 2024

Zincir marketlere kötü haber! Cezasını ödeyecekler

Zincir marketlere kötü haber! Cezasını ödeyecekler

Fahiş fiyat uygulaması nedeniyle Rekabet Kurulu bazı zincir marketlere toplam 2.7 milyar liralık para cezası uygulamıştı. Fahiş fiyatla mücadele kapsamında verilen yüklü miktar cezaya itiraz eden BİM, Carrefour ve Migros'tan Kurul’un itirazına yanıt geldi.



Zincir marketlerin itirazında, “Masak tarafından elde edilen bilgilerin rekabet soruşturmasında kullanılmasının hatalı olduğu, hukuka aykırı bir şekilde verilen tedbir kararı ile elde edilen delillerin ispat vasıtası olamayacağı, savunma istem yazısında isnat edilen iddiaların açık bir şekilde belirtilmediği, karar kapsamında ilgili ürün ve coğrafi pazar tanımlamasının yapılmadığı” denildi.
Bunun üzerine mahkeme yapılan itirazları inceledi. Migros Ticaret Anonim Şirketi, Carrefoursa Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi Anonim Şirketi ve Bim Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi'nin  Ankara  İdare Mahkemesi nezdinde Rekabet Kurumunun rekabet ihlali sebebiyle almış olduğu kararın iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ile açmış oldukları davada yürütmenin durdurulması isteminin reddi kararlaştırıldı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön