25 / 04 / 2024

Rekor üstüne rekor kırılıyor! Almanya ÜFE’de hızını kaybetmiyor!

Rekor üstüne rekor kırılıyor! Almanya ÜFE’de hızını kaybetmiyor!

Almanya'da Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), yüksek enerji fiyatlarının etkisi ile birlikte geçtiğimiz ay 2021 senesinin aynı zaman dilimine göre de yüzde 45,8 artış göstererek rekor seviyede kalmaya devam etti. İşte detaylar…



Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), eylül ayı ile ilgili olarak sanayi ÜFE verilerini duyurdu.

Bu açıklamalara göre; Almanya'da ÜFE, geçtiğimiz ay ağustos ayına kıyas ile birlikte yüzde 2,3, Eylül 2021 yılına göre de yüzde 45,8 şeklinde yükseliş gösterdi. Piyasalarda beklenti ÜFE'nin eylül ayında yüzde 44,7 artması tarafındaydı.

Ağustos ayı ve eylül aylarındaki yükseliş, verilerin tutulmaya başlamış olduğu 1949 yılından bu güne fiyatlardaki en güçlü senelik artış olurken, bunun temel sebebinin enerji fiyatlarındaki yüksek değişiklikler olduğu ifade edildi.

Sanayi ürünlerinde üretici enflasyonunda yer alan rekor serinin eylül ayında da devam etmesi dikkati çekti.

Sanayi ÜFE senelik bazda temmuz ahında yüzde 37,2, ağustos ayında da 45,8 artış şeklinde kayıtlara geçmişti.

Destatis açıklamasına göre de 2022 Eylül ayında enerji fiyatları, geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre ortalama olarak yüzde 132,2 şeklinde kayıtlara geçti.

Doğal gaz dağıtım fiyatları yüzde 192,4 ve aynı zamanda elektrik fiyatları yüzde 158,3 artış şeklinde kaydedildi.

Rekor üstüne rekor kırılıyor! Almanya ÜFE’de hızını kaybetmiyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön