28 / 03 / 2024

Relux Ümraniye'nin yüzde 60'ı satıldı!

Relux Ümraniye'nin yüzde 60'ı satıldı!

Lüksü yeniden tanımlayarak ‘Relux’ markası ile şehir merkezlerinde konut geliştiren Relux İcra Kurulu Başkanı Cem Altunbüken “İmzamızı merkezde yayacağız” dedi.



Türkiye ekonomisinin son yıllarda en gözde yatırım alanlarından biri olan inşaat sektörüne ‘Relux’ markasıyla yeni bir anlayış getiren kıymetli madenler sektörünün 75 yıllık köklü bir grup olan Altunbüken Holding, Relux markası ile profesyonellere ve yatırımcılara konut, rezidans ve ofis projeleri geliştirmeyi hedefliyor. Projelerini şehir merkezlerinde düşündüklerini belirten Altunbüken Holding ve Relux İcra Kurulu Başkanı Cem Altunbüken  ‘lüksü yeniden tanımlayan’ projelerini merkezde yoğunlaştıracaklarını söyledi. İstanbul’un şehir merkezlerinde kaliteli lüks konut yapımında faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Cem Altunbüken, konut yapımında ilk önce hedef kitlenin iyi seçilmesi gerektiğini ve o hedef kitlenin ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılayacak projeler üretmenin önemli olduğunu ve kendilerinin de bunu yaptığını belirtti. ‘Relux’ markasını sosyal inovatif bir marka olarak tanımladıklarını kaydeden Altunbüken “Çünkü bir projeyi geliştirken sadece müşteri odaklı düşünmüyoruz. O projenin uzun yıllar orada kalacağını, orada yaşayacağınıve etrafı ile bir etkileşim içinde olacağından, çevresine de bir takım şeyler katması gerektiğine önem veriyoruz. Bu olgu görsel, yaşamsal ve sosyal ögeleri içeriyor. Bu bir bütün. Güzel mimari, çevreye duyarlı yapıve teknolojik altyapı” dedi.


Hedef kitlesi beyaz yakalı


Relux markası ile lüks konut, ofis ve rezidans projeleri geliştirmek üzere yola çıktıklarını bunun ilk örneğini de  Ümraniye Tepeüstü’nde Relux RSO 50 Suit&Office projesinde gösterdiklerini belirten Altunbüken projenin de yüzde 60’ını sattıklarını söyledi. Firmaların doğru proje ve doğru fiyat politikasıyla doğru hedef kitleyi buluşturduğu takdirde İstanbul’da konut satışında bir problem olmayacağını kaydeden Altunbüken “Bu nedenle daha çok beyaz yakalı dediğimiz kesime hitap ederek şehir merkezi, metro aksları üzerinde projeler geliştirerek bu kesimin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız” diye konuştu. 


Gayrimenkul sektöründe yeni projeler için de hazırlıklarından örnekler de veren Altunbüken  Topkapı’da E-5 üzerinde 10 dönüm arazi üzerinde 55 bin metrekarelik karma kullanımlı bir proje geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını, burada planladıkları projenin yüzde 70’i ofis yüzde 30’u rezidans olacağını ve bu projeye yaklaşık 45 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını kaydetti. Altunbüken ayrıca Ataşehir’in Yenisahra ve Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm yapmak üzere çalışmalar yürüttüklerini söyledi.  İstanbul’da konut fiyatların yüksek olmadığı da kaydeden Cem Altunbüken, marketin fiyatları dengelediğini piyasada bir balondan söz etmenin doğru olmadığı ancak yanlış proje ve fiyat uygulaması yapan firmaların konutlarında bir balon yaşandığını söyledi.


YABANCI FONLARI ÇEKMEK ŞART


Kentsel Dönüşüm konusunda fikirlerini paylaşan Cem Altunbüken  kentsel değil, hayata dönüşüm dedikleri projenin Türkiye’nin iyi değerlendirmesi gerektirdiği ve tarihi bir fırsat olarak nitelendirdiklerini belirterek “Sosyal içerikli ve kentli dokusuna sahip çıkılarak gerçek dönüşümlere talibiz” dedi. Kentsel Dönüşüm’ün başarılı olması için uluslararası fonların da bu değişime katılması gerektiğini bunda firmaların yanında devletin de etkin bir rol alması gerektiğini söyleyen Altunbüken “Kentsel Dönüşüm’ün finansal mantığını geliştirmeliyiz. Bu fonları Türkiye’ye getirecek bir yapı şart. Arap fonları tamam ama Batı fonları daha ciddi bir yer tutuyor. Bu nedenle bunun için çalışılması gerekir” diye konuştu.


RELUX ÜMRANİYE’NİN YÜZDE 60’I SATILDI


Ümraniye Tepeüstü’nde yer alan Buyaka, Ikea ve Meydan alışverişmerkezlerine komşu RSO 50 Suit&Office projesinin yüzde 60’ı satıldı. Metrekare fiyatı 7 bin liradan başlayan projenini şuanki fiyatı ise 10 bin lira civarında. Projenin 2016’nın sonuna doğru tamamlanması planlanıyor.  Ataşehir Finans Merkezine 1 dakikalık mesafede yükselen kaba inşaatı tamamlanan RELUX RFF 35 Finance Flats projesi ise 78 adet rezidans üniteden oluşuyor. Projede 1+1’den 3+1’e kadar çeşitli daire seçenekleri yer alıyor.



Star


Geri Dön