18 / 04 / 2024

RE/MAX 2019 sonuna kadar 300 şube açacak!

RE/MAX 2019 sonuna kadar 300 şube açacak!

Türkiye'de 260'dan fazla franchise ofisiyle hizmet veren RE/MAX, 2019 sonuna kadar 300'ü aşkın franchise sayısına ve 4 bin gayrimenkul danışmanına ulaşmayı hedefliyor.



Dünya genelinde gayrimenkul sektörünün standartlarını belirleyen RE/MAX, Türkiye'de de sektördeki değişimin öncü şirketleri arasında yer aldı. 

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, sektörün profesyonelleşmesi konusunda önemli adımlar atan şirket, bugün Türkiye genelinde 260'dan fazla franchise ofisi ve 3 bin 500'ü aşkın gayrimenkul danışmanıyla hizmet veriyor. 

2019 sonuna kadar 300'ü aşkın franchise sayısına ve 4 bin gayrimenkul danışmanına ulaşmayı hedefliyor. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn ile RE/MAX'ın hedeflerini ve gayrimenkul sektörünü anlattı.

1- RE/MAX Türkiye olarak 2019 yılı büyüme hedefiniz nedir?
2019 yılında 55 yeni franchise vererek yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz. Şu an ülke genelinde hizmet veren 260'dan fazla franchise ofisimizde 3 bin 500'ü aşkın gayrimenkul danışmanımız var. 2019 sonuna kadar 300'ü aşkın franchise sayısına ve 4 bin gayrimenkul danışmanına ulaşmayı hedefliyoruz.

2- 2018 zor bir yıl oldu. 2019'da gayrimenkul sektörü için beklentileriniz nelerdir?
Sizin de belirttiğiniz gibi, 2018 yılı gayrimenkul sektörü için son derece zorlu bir yıl oldu. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar inşaat sektörünün maliyetlerini yukarı çekti, bu da kaçınılmaz olarak fiyatlara yansıdı. Aynı zamanda kredi faiz oranlarında görülen yükselme de olumsuz bir etkiye neden oldu. Ancak zamanında ve yerinde alınan önlemlerin ve yapılan düzenlemelerin faydalarının görüldüğü de muhakkak. Özellikle yılın üçüncü çeyreğiyle birlikte sektörün hareketleneceği düşüncesindeyim. Bunun dışında diğer bir beklentimiz de gayrimenkul danışmanlığı mesleğinin algısına yönelik. Hizmet kalitesinin yükselmesi, gayrimenkul alan ve satanlara yönelik müşteri memnuniyetinin sağlanması, müşteri odaklı hizmet ve işlemler gerçekleştirmek, güvene dayalı insanlarla çalışmak, sektörün insanlar üzerindeki algısını üst seviyeye çıkararak gayrimenkul danışmanlığının vasıflı bir meslek olduğunu kabullendirecektir.

3- Şirket olarak 2019 yılı için büyüme stratejinizde bir değişiklik yaptınız mı?
Bizim stratejimizin temelinde girişimciliği teşvik etmek ve sektörümüzü tanıtmak yer alıyor. Bu anlamda stratejimizde herhangi bir değişikliğe gitmedik. Yatırım maliyetlerimizin birçok sektöre göre daha düşük olması girişimciler için çok büyük bir avantaj. Ayrıca stok ve personel maliyetinin bulunmaması, uzun vadeli bir iş olması, girişimcilerin kendi özelliklerini işlerine yansıtabilmeleri gibi artılar da söz konusu. Ayrıca dijital, eğitim ve inovasyon alanlarına odaklı yatırımlarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Sektörde çok iyi tanınan isimleri eğitmen kadromuza dahil ederken, tüm sistem için de farklı eğitimler planlayarak hem gayrimenkul danışmanlarımızı hem de broker'ları-mızı en üst seviyeye taşımak ve her zaman orada tutabilmek için büyük çaba harcıyoruz.

4- 2019 yılında sektörde ne kadar büyüme bekleniyor?
2019 yılında toplam tapu işlemlerinde yüzde 5 civarı büyüme öngörüyorum. Özellikle yabancıların alımlarının artmasıyla birlikte sektörün daha da hareketleneceği düşüncesindeyim. Bu yıl da teknolojik trendler her zamanki gibi en ön sırada olacak. Farklılaşma ve müşteri odaklılık kavramlarının tam olarak anlamlarını bulmaya başlayarak trend olarak öncülük edeceğini.tahmin ediyorum.


Geri Dön