26 / 04 / 2024

RE/MAX 2019 yılında yüzde 30 büyümeyi hedefliyor!

RE/MAX 2019 yılında yüzde 30 büyümeyi hedefliyor!

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn: “2019 sonuna kadar 300’ü aşkın franchise sayısına ve 4.000 gayrimenkul danışmanına ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi…



Forbes editörleri RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn ile röportaj yaptı. İşte o röportaj;

RE/MAX’in global büyümesinden bahsedebilir misiniz?
RE/MAX Global 1973 yılında kuruldu. Çatısı altında hizmet veren broker ve gayrimenkul danışmanlarına örnek olmayı amaçlayan şirketimiz, bugüne dek birçok konuda ilkleri hayata geçirdi. RE/MAX Global, dünya genelindeki hızlı büyümesini 2018’de de sürdürdü. RE/MAX dünyanın en büyük gayrimenkul franchising zinciri olarak, en çok gayrimenkul satışı gerçekleştiren kurum olma özelliğini de taşıyor. Entrepreneur Dergisi’nin 2017 yılında 38’incisini yayınladığı Franchise 500 sıralamasında genel sıralamada 10'uncu, gayrimenkul kategorisinde ise ilk sırada yer alıyor. Hâlen, 105’in üzerinde ülkede, 7 bin 500’den fazla franchise ofisinde görev yapan 120 binden fazla gayrimenkul danışmanı mevcut ve yeni bölgelerde açılan yeni ofislerle birlikte bu sayı artmaya devam ediyor.

RE/MAX Türkiye olarak 2019 yılı büyüme hedefiniz nedir?
2019 yılında 55 yeni franchise vererek yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz.

Türkiye genelinde kaç temsilciniz var?
Ülke genelinde hizmet veren 260’tan fazla franchise ofisimizde 3 bin 500'ü aşkın gayrimenkul danışmanımız var. 2019 sonuna kadar 300’ü aşkın franchise sayısına ve 4.000 gayrimenkul danışmanına ulaşmayı hedefliyoruz.

Temsilcilerinize ne gibi imkânlar sunuyorsunuz?
Biz franchise'larımıza bağımsız bir şekilde şirketlerini yönetme esnekliğini tanıyan yenilikçi ve girişimciliği destekleyici bir anlayışa sahibiz. Marka bilinirliğimizin ve gücümüzün hem franchise ofis sahibi broker’larımıza hem de ofislerimizde görev yapan gayrimenkul danışmalarına büyük bir katkı sağladığı tartışılmaz bir gerçek. Girişimciler, markamızın sağladığı know-how’dan ve düzenli eğitim olanaklarından direkt fayda sağlayarak, gelirlerini olabilecek en yüksek düzeye çıkarabiliyorlar. RE/ MAX Türkiye olarak girişimcilere avantajlar ve kolaylıklar sağlıyoruz. Ekip ve kadro kurulması konusunda, merkez recruiter'ımız ve dijital iletişim kanallarımızdan kaynak sağladığımız adayları ofislere yerleştiriyoruz. RE/MAX sistemi içerisinde 27.500’den fazla portföy ile paylaşımlı olarak bayilerimiz fayda sağlıyor. Bu sisteme hazır olarak ekipleriyle birlikte başlıyorlar ve bu işe girerken stok ve personel maliyetleri bulunmuyor.

2019’da gayrimenkul sektörü için beklentileriniz nelerdir?
2018 gayrimenkul sektörü için zorlu bir yıl oldu. Döviz kurundaki dalgalanmalar inşaat sektörünün maliyetlerini yukarı çekti, bu da kaçınılmaz olarak fiyatlara yansıdı. Aynı zamanda kredi faiz oranlarında görülen yükselme de olumsuz bir etkiye neden oldu. Ancak zamanında ve yerinde alınan önlemlerin ve yapılan düzenlemelerin faydalarının görüldüğü de muhakkak. Özellikle yılın üçüncü çeyreği ile birlikte sektörün hareketleneceği düşüncesindeyim. Bunun dışında diğer bir beklentimiz de gayrimenkul danışmanlığı mesleğinin algısına yönelik. Hizmet kalitesinin yükselmesi, gayrimenkul alan ve satanlara yönelik müşteri memnuniyetinin sağlanması, müşteri odaklı hizmet ve işlemler gerçekleştirmek, insanlarla güvene dayalı çalışmak, sektörün insanlar üzerindeki algısını üst seviyeye çıkararak gayrimenkul danışmanlığının vasıflı bir meslek olduğunu kabullendirecektir. Sektörde son tüketiciye en iyi değeri ve hizmeti, modern çağın gereksinimleri doğrultusunda, teknolojinin ve dijital dünyanın enstrümanları ile harmanlamak verecektir. Gayrimenkul sektörünün genel çerçevesi içerisinde, hep beraber bu hedefleri gerçekleştirmek için çalışacağız.

Şirket olarak 2019 yılı için büyüme stratejinizde bir değişiklik yaptınız mı?
Stratejimizin temelinde girişimciliği teşvik etmek ve sektörümüzü tanıtmak yer alıyor. Bu anlamda stratejimizde herhangi bir değişikliğe gitmedik. Yatırım maliyetlerimizin birçok sektöre göre daha düşük olması girişimciler için çok büyük bir avantaj. Ayrıca stok ve personel maliyetinin bulunmaması, uzun vadeli bir iş. olması, girişimcilerin kendi özelliklerini işlerine yansıtabilmeleri gibi artılar da söz konusu. Ayrıca dijital, eğitim ve inovasyon alanlarına odaklı yatırımlarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Sektörde çok iyi tanınan isimleri eğitmen kadromuza dahil ederken, tüm sistem içinde farklı eğitimler planlayarak hem gayrimenkul danışmanlarımızı hem de broker’lanmızı en üst seviyeye taşımak ve her zaman orada tutabilmek için büyük çaba harcıyoruz.


Geri Dön