25 / 04 / 2024

Resesyon endir? Resesyon ne anlama geliyor?

Resesyon endir? Resesyon ne anlama geliyor?

Resesyon kelimesinin anlamı merakla araştırılıyor. Küresel piyasalarda resesyon endişesi gündemde yer alıyor. Vatandaşlar Resesyon nedir? şeklinde araştırmalar yapıyor? İşte o detaylar!



Resesyon küresel piyasalarda geçen bir terimdir.  Fed Başkanı Jerome Powell'ın önümüzdeki günlerde yapacağı açıklamalar beklenirken, Powell’ın açıklamalarının ABD’de resesyon fiyatlamasını güçlendirebileceğinden endişe duyuluyor. Peki Resesyon nedir? İşte merak edilen yanıtlar…

RESESYON NEDİR?

Resesyon kelimesi “durgunluk” anlamına geliyor. Resesyon, bir ülkenin ekonomik faaliyetlerinde en az altı ay süre ile gerileme olması nedeniyle reel gayri safi yurt içi hasılanın düşmesi, ekonomik faaliyetlerde gerilemenin yaşanması, olumsuz anlamda istikrarlı bir konjonktür dalgasında doruğu izleyen reel ekonomik faaliyet düzeyinde ılımlı daralma aşamasını ifade eder.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön